Van B terve Xiaominak egy esetleges amerikai tiltásra

Nem tudni mikor szúr szemet az USA-nak a Xiaomi hirtelen növekedése, de a kínai vállalat már minden szükséges lépést megtett, és felkészültek egy esetleges amerikai tiltásra.


Szerencsére még szó sincs arról, hogy az amerikai kormány feketelistára akarná tenni a Xiaomi-t, de ha az USA még jobban bekeményít akár ez is megtörténhet. A Xiaomi termékmenedzsere Abi Go a napokban egy interjúban elárulta, minden szükséges lépést megtettek annak érdekében, ha hirtelen meg kellene szakítaniuk a kapcsolatot az amerikai beszállítókkal. A félvezetőpiacon rengeteg komponens amerikai forrásból származik, de a Xiaomi állítólag több kínai vállalattal is tárgyalt, és a beszerzést országon belül is meg tudják majd oldani, ha úgy alakul a helyzet.

A hardveres összetevők beszerzése egy dolog, az igazán nagy kihívás a szoftver, amire még a Huawei-nek sincs teljes körű megoldása. A Xiaomi gyaníthatóan nem dolgozik saját operációs rendszeren, így kénytelenek lennének más gyártóra támaszkodni ezek a téren. A Harmony OS után több kínai cég is érdeklődött, nem kizárt, hogy a Xiaomi is köztük volt. A nyilatkozatban elhangzott, hogy a Xiaomi egyelőre teljes mértékben próbálja függetleníteni magát a politikától és a nyugati cégekkel is elég jó kapcsolatot ápolnak.