Van remény a Huawei számára?

huawei

Az utóbbi időszakban rá jár a rúd a kínai vállalatra, hiszen jelentősen csökkentek eladásai az okostelefon piacon. Mutatjuk, hogy egy új szivárgás szerint, mi lehet a siker kulcsa a jövőben számukra.

crypto50

A Huawei idén nagyon sokat késett a P50-es széria bemutatásával, hiszen a megszokott márciusi megjelenés helyett, csupán nyár végén került erre sor a szankciók és a chip hiány miatt. Itt az volt az újdonság, hogy több modellben is a Snapdragon 888 dolgozik, viszont csak LTE kiadásban. Ez sokak számára nem is lenne gond, hiszen a lényeg, hogy csúcs lapka gondoskodik a gördülékenységről.

Egy új szivárgás szerint a jövőben a Huawei Qualcomm chipeket használhat készülékeiben, természetesen az újdonságok LTE kiadásait. Ha valaki csodálkozik, hogy ez, hogy lehetséges, hiszen a szankciók megtiltották a kereskedést az amerikai vállalatokkal a Huawei számára, azért lehet így, mert az 5G technológiáról tiltották el őket, tehát a fentebb említett eset engedélyezett.

898

Ez azt is jelenti, hogy hozzáférhet a Snapdragon 898-as következő évi csúcs lapkájához a cég, mindemellett pedig a hamarosan debütáló Huawei Nova 9 sorozat készülékeiben is a Snapdragon 778G dolgozhat, ami egy jó árazással felveheti a versenyt a versenytársakkal, legalábbis a kínai piacon.

Persze a cég számára így a processzor gondok megoldódni látszódnak, viszont továbbra sem lesz elérhető a Google szolgáltatás csomag a készülékeiken, így akik nagyon erre vannak berendezkedve, le kell mondaniuk ezekről a termékekről is a tökéletes használhatóság javára. Az új Harmony OS rendszert persze folyamatosan fejlesztik, viszont kérdéses, hogy mikor érhet el olyan szintre, mint az Android vagy van-e esélye egyáltalán kinőni a hazai piacot?


Forrás