Vízumkorlátozásokat vezet be az USA a Huawei dolgozói ellen

huawei-usa-cover

Újabb csapást mérne a Huawei-re az Egyesült Államok, vízumkorlátozásokat vezetnének be a kínai vállalat dolgozóival szemben.

Az AFP hírügynökség számolt be róla, hogy Mike Pompeo amerikai államtitkár azt mondta, hogy az Egyesült Államok újabb szankciókat vezet be a Huawei alkalmazottaival szemben. Elmondása alapján vízumkorlátozásokat vezetnek majd be a kínai cég dolgozói ellen, ami azt jelenti, hogy ezzel is nehezítenék a Huawei munkáját. Ugyan még pontosan nem tudni, de valószínűleg ez a korlátozás nem fog minden alkalmazottra kiterjedni, csak a Huawei legfontosabb tisztviselőire és felső műszaki személyzetére fog vonatkozni.

Az Egyesült Államok ezzel egy újabb lépést tesz annak irányába, hogy az amúgy is egyre nehezebb helyzetbe kerülő Huawei még kilátástalanabb állapotba helyezze. Ráadásul a napokban az Egyesült Királyság is bejelentette, hogy nem kér a Huawei féle 5G hálózatból és az eddig kiépített Huawei rendszereket le fogják cserélni.

A Huawei ezek ellenére továbbra is optimista és az eladási mutatóin nem látszik meg, hogy hiányoznak a Google szolgáltatások a készülékeikről. A tavalyi évben például 240 millió darab okostelefon értékesítettek, ami új rekordnak számít. Valamint 2020 áprilisában még a jelenleg az eladásokban első Samsung-nál is több telefont adtak el.

FORRÁStwitter
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.