Xiaomi telefont a fa alá? Mutatjuk honnan vásárolj!

Ha még nem szerezted be a karácsonyi ajándékot és okostelefonban gondolkozol, akkor jársz a legjobban, ha Xiaomi mobilt választasz. A Xiaomi-t 2010-ben alapították és ez alatt a néhány év alatt sikerült nekik a TOP 10-be kerülni a globális eladások tekintetében. Sőt, már a Samsung, Huawei és az Apple után a negyedik helyen vannak.


2019 harmadik negyedévében 32,5 millió készüléket szállítottak le, ezzel pedig a piac 9,2 százalékát fedték le. A Xiaomi sikere kétség kívül a kiváló ár/értékaránynak, a rengeteg fejlesztésnek és innovációnak köszönhető. Termékkínálatukban minden kategóriát lefednek, legyen szó belépőszintű készülékekről vagy éppen felsőkategóriás gamer mobilokról. Ha csak nyomógombos készülékre van szükség, akkor már 16 ezer forintért tudunk Xiaomi mobilt venni, de az alap okostelefonok sem drágák, az Android Go-t futtató Redmi Go például 27 ezer forinttól indul.

Aki komolyabb eszközre pályázik, a Redmi Note 8 vagy a Redmi Note 8 Pro-val jár a legjobban, a kettő között nagyjából 20 ezer forint árkülönbség van. A Pro variáns izmosabb rendszerchipet, nagyobb akkumulátort és jobb kamerát kínál. 100 ezer forint körül is van Xiaomi mobil, a Xiaomi Mi 9 Lite és a Xiaomi Mi 9T tökéletes választás lehet azoknak, akik egy komolyabb felső-középkategóriás telefont szeretnének.

A felsőkategória 116 ezer forintnál kezdődik a Xiaomi-nál, ellenben egyes konkurens gyártókkal, ahol 200 ezer forint felett kell szemezgetni, ha csúcsmobilt szeretnénk. A Snapdragon 855-tel és 48 megapixeles főkamerával szerelt Xiaomi Mi 9T Pro-t már ennyiért (116 ezer Ft) be tudjuk szerezni.

Ha a pénz nem számít ott van Xiaomi Mi Note 10-is, ami az egyik legjobb kamerarendszert tudhatja magáénak a piacon, a DxOMark tesztjén még a Mate 30 Pro sem bírt vele. A gamer-eknek a Xiaomi Black Shark 2 Pro lehet a megfelelő választás, teljesítményben és üzemidőben is ott van a szeren a Black Shark széria legújabb tagja, ennek megfelelően az ára is magasabb, de 186 ezer forintért már be tudjuk szerezni a 8/128 GB-os változatot.

Netes rendelésnél persze az is számít hol vásárolunk, ha nem szeretnéd, hogy átverjenek, esetleg később ne érvényesítsék a garanciát rendelj a B-tel.hu-ról. Mi már évek óta tőlük szerezzük be az új mobiljainkat.