108 megapixeles kamerával jöhet a Galaxy S11

galaxy-s11-cover

A Galaxy S11 széria bemutatója még egy kicsit odébb van, de máris felröppent egy elég érdekes pletyka a termékcsaládot illetően.

REVO2A legfrissebb pletykák szerint a Samsung jelentősen fejleszteni fogja a Galaxy S11 főkameráját. A tech óriás a héten mutatta be az első 108 megapixeles kameramodult. Az ISOCELL Bright HMX nevű érzékelő azonban a elsőként egy Xiaomi mobilban fog kerülni, ami a hírek szerint a Mi Mix 4 lesz. Majd ezt követően, csak jövőre kerül bele Samsung mobilba, hacsak év végéig vagy még a Galaxy S11 bemutatója előtt nem állnak elő valamivel. Ezzel ellentétben a Xiaomi már bejelentette, hogy még ez év vége előtt be fogja mutatni az első mobiltelefont amiben 108 megapixeles kamara kap helyet.

Egy ilyen modullal akár 12.032 x 9024 felbontású fotókat is készíthetünk. Ezzel kapcsolatban egyébként a Xiaomi poénkodott is, kiemelték hogy hirdetőtábla mérető fotókat lőhetünk a 108 megapixeles modulnak köszönhetően. Illetve elmondták, hogy azok akik szeretnek fényképezni nem csak részletgazdagabb képeket készíthetnek, hanem jobban kihasználhatják fantáziájukat és kreativitásukat ezzel az érzékelővel.

isocell-bright-hmx

Azt azért érdemes leszögezni, hogy ezt a hatalmas felbontást 4:3-as képarányban tudjuk majd használni. A legjobb minőséget 27 megapixeles felbontásban érhetjük el, ami pedig a videós vonalat illeti akár 6K felbontásban is tudunk majd vele rögzíteni.