120W-os gyorstöltéssel jön a Xiaomi Black Shark 4

Már hetek óta szállingóznak a pletykák a Black Shark 4-ről és most a vállalat vezérigazgatója is elárult néhány érdekességet. 

Eddig az sem tudtuk pontosan, hogy milyen néven érkezik a mobil, mivel Kínában a 4-es szám rossz előjelnek számít ezért volt rá esély, hogy a Black Shark 3-ról rögtön az 5-re ugrunk. Ezzel kapcsolatban most Luo Yuzhou tiszta vizet öntött a pohárba, elárulta, hogy a sorozat legújabb tagja Black Shark 4 néven fog érkezni és támogatni fogja a 120W-os kábeles gyorstöltést. A posztból az is kiderült, hogy 4500 milliamperórás akkumulátort találunk majd a burkolat alatt és – állítólag – 15 perc alatt tudjuk majd teljesen feltölteni a telepet.

Ami egy kicsit fura, mivel a szintén 120W-tal tölthető Xiaomi Mi 10 Ultra teljes feltöltéséhez a hivatalos közlemény szerint 23 perc kell. Talán a Black Shark 4 jobb hűtésével lehet magyarázni ezt a növekedést. Az már borítékolható, hogy Snapdragon 888 rendszerchip kerül majd a készülékbe, adott lesz az 5G, a WiFi 6 és a sztereó hangszórók. A megjelenéssel kapcsolatban egyelőre semmit nem tudunk, de abból kiindulva, hogy milyen mennyiségben érkeznek a hírek a készülékről, gyaníthatóan nem kell sokat várnunk rá.