17.700 forintos jóváírást kapnak egyes iPhone felhasználók az Apple-től

írta: odinsann

Egy hivatalos közlemény jelent meg az Apple oldalán mely szerint azok az iPhone tulajdonosok, akik azért cseréltettek akkumulátort készülékükben, hogy az ne lassuljon le visszatérítést kaphatnak.


Tavaly év végén robbant ki az akkumulátor botrány az Apple-nél, majd ezt követően sokan be is perelték a céget. Kiderült, hogy az “elhasználódott” telepekkel rendelkező iPhone modellek esetén a vállalat befolyásolja mobilok teljesítményét. Az Apple állítása szerint ez a lépés azért vált szükségessé, hogy megóvják a telefonokat, de a legtöbb felhasználónak még így sem tetszett az cég döntése. Az iOS 11.3-al már megpróbálták orvosolni a hibát, ahol a Battery Health módban mi magunk dönthetünk arról, hogy belassítjuk-e telefonunkat.

Az alábbi közlemény olvasható a cupertinói cég weboldalán:

“Az Apple 17 700 Ft-os összeget kínál fel azoknak az ügyfeleinek, akik jótálláson túli iPhone 6 vagy újabb készülék akkumulátorának cseréjéért fizettek 2017. január 1. és 2017. december 28. között. A jogosult akkumulátorcseréket hivatalos Apple-szervizhelyszínen végezték el – Apple Store-ban, Apple-javítóközpontban vagy hivatalos Apple-szervizben.

A 17 700 Ft-os összeget elektronikus átutalásként vagy az akkumulátorcsere kifizetéséhez használt hitelkártyára történő jóváírásként biztosítjuk.

Az Apple 2018. május 23. és 2018. július 27. között e-mailt küld az erre jogosult ügyfeleknek, amelyben ismerteti, hogy milyen módon kaphatják meg a pénzösszeget.

Ha nem kapsz e-mailt az Apple-től 2018. augusztus 1-ig, de azt gondolod, hogy jogosult vagy a kifizetésre a fentiek értelmében, lépj kapcsolatba az Apple-lel 2018. december 31-ig. Felhívjuk figyelmedet, hogy szükség lehet a hivatalos Apple-szervizhelyszínen végzett szervizelésről szóló bizonylat bemutatására.”

  • Garanciális iPhone akkumulátorcseréje esetén az ügyfél nem jogosult a pénzösszegre.
  • 2017. december 28-án az Apple bejelentette, hogy alacsonyabb áron vállalja az iPhone 6  és az újabb készülékek akkumulátorának garancián túli cseréjét. A csökkentett ár 2018 végéig van érvényben.

forrás: apple.com