2017-es csúcsmobilokra érkezik az Android 10

Egyelőre csak pletykaszinten merült fel, de nagyon úgy néz ki, hogy a 2017-ben bemutatott OnePlus 5 és OnePlus 5T is megkapja majd az Android 10-et. 

Az Androidos mobilokat nagyjából két évente kell cserélni, ha friss főverziót futtató készüléket szeretnénk birtokolni. Akadnak persze kivételek, amikor valamivel régebbi modellre is befut a legújabb rendszer. Egy G_Ranjan_lenka_jAWE nevű felhasználó a OnePlus egyik kínai fórumán számolt be róla, hogy a OnePlus 5 és a OnePlus 5T is megkapja az Android 10-et. Ez azért lenne nagy meglepetés, mert 2017-ben bemutatott telefonokról van szó.

Az infó persze még nem hivatalos, a gyártó valószínűleg rövid időn belül tiszta vizet önt ezzel kapcsolatban majd a pohárba. Az új rendszer elhozza a már ismert funkciókat, mint a tovább fejlesztett adatvédelmi beállítások, teljes képernyős gesztusok vagy a sötét mód. Javul egy picit a képstabilizáció, megújul a kezelőfelület és a kéretlen tartalmakat blokkolja az üzenetek app.

A frissítéshez, a forrás szerint nagyjából 2 GB tárhelyet kell majd felszabadítani, és állítólag nem is kell már olyan sokat várni az értesítésre, ami jelzi, hogy elérhető az új rendszer.