2024-ben jöhet az első Xiaomi autó

xiaomi

A Xiaomi rengetek eszközt gyárt mindenféle kategóriába, amit egyre több piacon próbálnak a vásárlók elé tenni. Most egy új piacra léphetnek be a hivatalos bejelentés szerint.

crypto50

A Xiaomi leginkább az okostelefonjairól lehet híres számunkra, de megannyi terméket gyártanak rengeteg piacra. A mobiltelefonokon kívül a portfóliójukba tartoznak az okosórák, tabletek, elektromos rollerek, porszívók, vízforralók, fogkefék, légtisztítók, okos mérlegek, fülhallgatók és még sorolhatnánk megannyi terméket. Sok már az európai piacon is elérhető, de még mindig vannak olyanok, amik csak Kínában kaphatóak. Ez is mutatja a cég sokszínűségét.

A hírek szerint most egy új piacra lépnek be, ahova 2024-ben hozhatják el az első terméket. A kínai cég idén márciusban jelentette be azt a leányvállalatát, amik elektromos autók gyártásával foglalkoznak. A napokban pedig egy bennfentes találkozón a cég vezérigazgatója megerősítette, hogy az autók gyártása nagyon jól halad, így három év múlva indulhat a tömeggyártás.

xiaomi

A kínai vállalat nagyon komolyan veszi a terjeszkedést, hiszen a következő 10 évben 10 milliárd dollárt terveznek befektetni. Az viszont még mindig nem tiszta, hogy saját márkán belül adhatják ki az autókat, vagy egy harmadik félnek gyártják majd a gépeket. Ez utóbbi a valószínű, hiszen jelenleg nagyon nehéz belépni az autós piacra a magas korlátok miatt.


Forrás