5G-vel jön a Redmi K30 sorozat!

A Redmi K20 széria elég nagy népszerűségnek örvend Kínában. Mondhatni a K20 Pro a legolcsóbb Snapdragon 855-tel szerelt készülék a piacon. A világ többi országában Mi 9T és Mi 9T Pro néven lehet beszerezni a K20 sorozat tagjait. A Pro variánst pedig rövid időn belül nálunk is felkerül a boltok polcaira, remélhetőleg baráti árcédulával.

REVO2

Sejthető volt, hogy lesz folytatás. Lu Weibing, a Redmi vezérigazgatója most egy Weibo posztban erősítette meg, jönni fog a Redmi K30 széria is, méghozzá 5G támogatással. Egyelőre ez az egyetlen információ amit tudunk, valószínűleg a következő körben is két telefonból fog állni a sorozat. A K20 termékcsalád három hónapja jelent meg, így még kicsit korai lenne a folytatásról részletesen beszámolni.

Mondjuk amilyen ütemben szórja kifelé az új telefonokat a Redmi, akár az is meglehet, hogy nem kell jövő májusig várnunk. Amikor az év elején bemutatkoztak a Redmi 7 mobilok, talán senki sem gondolta volna, hogy a következő generáció röpke nyolc hónap múlva érkezni fog. A Redmi Note 8 és Redmi Note 8 Pro bemutatója augusztus 29-én lesz és gyaníthatóan rövid időn belül befut a Redmi 8 és Redmi 8A is. Nem zárható ki az sem, hogy ezt követően a K30 szériára koncentrál majd a Redmi. Az 5G modem mellé borítékolható a nagyobb kapacitású akkumulátor gyorsabb töltéssel, és a közelmúltban bejelentett 64 vagy 108 megapixeles főkamerák valamelyike is biztosan ott lesz a hátlapon.

Nincs kizárva, hogy a modulok számát négyre növelik, mostanában egyre több csúcsmobilon jelenik meg a ToF szenzor, ami kezd elengedhetetlennek tűnni a felsőkategóriában. A dizájnnal kapcsolatban is csak találgatni lehet, mivel a K20 és K20 Pro egy teljes kijelzős okostelefon, valószínű ezen a vonalon nem lesz visszalépés és az előlapi kamerát valamilyen mechanikus szerkezettel oldják meg. Az AMOLED panelre és a megjelenítőbe integrált ujjlenyomat-olvasóra szintén elég nagy az esély. A K30 sorozat bemutatójának dátumát, ismerve a Redmi-t, nehéz lenne még csak megtippelni is.