Testreszabható GPU-val érkezik a Xiaomi Mi 10 Pro+

Néhány hete röppentek fel az első pletykák a Xiaomi Mi 10 Pro+-ról és nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan bemutatkozik a készülék. Valami oknál fogva csak a sima Snapdragon 865 kerül a motorháztető alá, de a GPU-ból kihozzák a maximumot a kínaiak.

Korábban már AnTuTu tesztet is futtattak a készüléken, amin a Snapdragon 865 ellenére meglehetősen magas pontszámot sikerült bezsebelnie. Egyes spekulációk szerint a chipset órajelét egy kicsit fentebb húzhatták, ennek köszönhető ez a szép eredmény. Ice Universe szerint viszont nem csak ebbe nyúlt bele a Xiaomi, a Qualcommal közösen kifejlesztettek egy grafikus vezérlőpultot a GPU-hoz. Ezt a Game Turbo alkalmazáson belül lehet majd elérni és több testreszabási lehetőséget is elérhetővé tesznek a felhasználók részére. Előre elmentett profilok állnak rendelkezésünkre, és manuálisan állítható frekvencia-beállításokon keresztül lehet szabályozni a GPU teljesítményét, az éppen aktuális igények szerint.

Állítható lesz többek között az Anti-aliasing, az Anisotropic filter vagy a textúra filter, de van energiatakarékos és teljesítmény mód is. Sőt, választhatunk majd a minél magasabb fps és a látványosabb grafika között is. Valószínűleg annyira nem lehet belemenni a részletekbe, mint PC-n vagy laptopon, de mobilos vonalon ilyennel még nem igazán találkozhattunk, egy-két gamer telefont leszámítva. A Mi 10 Pro+ kapcsán felmerült a 120 Hz-es képfrissítési frekvencia és a 108 megapixeles főkamera is, mindkettőre elég nagy az esély, bár a forrás egyik esetben sem volt hivatalos. Olyan hír is jött, hogy 4500 milliamperórás akkumulátorral és 120W-os gyorstöltéssel érkezhet az eszköz, utóbbinak valószínűleg sokan örülnének, de ezt az infót egyelőre érdemes pletykaszinten kezelni. xiaomi-mi-10-pro-cover

A Xiaomi Mi 10 Pro+ bemutatójával kapcsolatban még nem tudunk semmi biztosat, az már most borítékolható, hogy első körben Kínában kerül fel a boltok polcaira a mobil, majd ezt követően jöhet a nemzetközi piacra.