Törésteszten járt a Galaxy S21 Ultra és az iPhone 12 Pro Max

Túl sok értelme nincs azoknak a teszteknek, ahol különböző magasságból dobnak le telefonokat, de a megtekintési adatok alapján van kereslet az ilyen videókra. Most az iPhone 12 Pro Max-ot és a Samsung új zászlóshajóját mérték össze.

Talán abból a szempontból lehet “értelme” egy ilyen tesztnek, hogy ha valaki okostelefon vásárlás előtt áll, lesz némi rálátása, hogy melyik eszköz ellenállóbb az esésekkel szemben. Viszont erre sem érdemes mindig alapozni, hiszen rengeteg olyan tényező van, ami befolyásolja azt, hogy milyen sérüléseket szenved el egy telefon egy szabadesést követően. Nem mindegy milyen magasságból esik a mobil, milyen talajon landol és az is fontos, hogy vannak-e korábbi sérülések rajta. Egy tok és egy üvegfólia manapság már kötelező kiegészítő egy telefon mellé, főleg ha valaki a 300-400 ezres kategóriából választ. Ezt pedig a következő videó is megerősíti:

Lényegében az iPhone 12 Pro Max és a Galaxy S21 Ultra is egy darabig jól bírja az eséseket, de utána olyan sérüléseket szenvednek amik után illő szervizbe vinni vagy lecserélni őket.

Borítókép: Techradar