5 perc alatt 200.000 db Xiaomi Mi Pad fogyott el

mi pad 5

A Xiaomi pár napja mutatta be legújabb táblagépeit és okostelefonját, amik nagy népszerűségnek örvendenek. Mutatjuk számokban kifejezve.

INLOCK

A kínai vállalat idén rengeteg okostelefont dobott a piacra, ezek mellé érkeztek meg a legújabb készülékek, amiket a napokban lehetett először megvásárolni. A Xiaomi több éve nem dobott piacra tabletet. Ez érződött is az első értékesítési időszakban, hiszen a cég szerint öt perc alatt fogyott el 200.000 db az új táblagépből.

xiaomi

A nagy mennyiségű eladott készülékhez nem tudtak elegendő tartozékot gyártani, így a felhasználók panaszkodnak amiatt, hogy nem lehet beszerezni hozzá billentyűzetes tokot és okos tollat. A vállalat erre azt ígérte, hogy megpróbálja megoldani a helyzetet.

A népszerűség az árazást nézve is érthető, hiszen az alapmodell 6GB/128GB-os változata durván 92.000 Ft, míg a Pro variánsé 115.000 Ft. Arról nincs hír, hogy a kínai piacon kívül máshol is megjelenhetnek a táblagépek.

A Xiaomi Mi Pad 5 sorozatról azt érdemes tudni, hogy egy 11 colos 120 Hz képfrissítésű IPS kijelzővel rendelkeznek, emellett a sima verzió Snapdragon 860, míg a Pro variáns Snapdragon 870-es processzort kapott meg. Az akkumulátor kapacitása modellenként eltér, hiszen a Pro-ban 8600 mAh az akkumulátor, amit 67W-al lehet tölteni, míg a sima verzió akkumulátor kapacitása 8720 mAh, viszont csak 33W-os sebességgel tölthető fel.


Forrás