A mesterséges intelligenciát is tesztelné az AnTuTu

írta: Robi

Manapság jelentős szerepet játszik a mesterséges intelligencia a mobiltelefonok világában, ezért az egyik legnépszerűbb benchmark applikáció az AnTuTu már ezt is teszteli.


Az AI teljesítményre a gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, de az AnTuTu szerint mégsem teljesen egységesen használják a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségeket. Ezt talán azzal lehet a legkönnyebben magyarázni, hogy míg a Qualcomm a DSP-t használja az AI feladatok kezelésére, a Samsung és a Huawei vagy a MediaTek az NPU-val végzi el ugyanezt. Ebből adódóan természetes lehet, hogy processzortól függően változó lehet egy adott eszköz AI teljesítménye, erre fordította most figyelmét az AnTuTu is.

A benchmark applikáció tesztje egyenlőre még béta fázisban van, de annyit megtudtunk, hogy a tesztet két kategóriába sorolják, ezek a képosztályozás és az objektumfelismerés. Az Antutu azt tanácsolja, hogy aki ilyen tesztnek tenné ki telefonját mindképpen WiFi hálózaton keresztül tegye. Mivel megmérettetés során 160 megabyte-nyi adatot tölt le a telefon.

Ezek képek formájában érkeznek, a képosztályozás teszt 200 képet tartalmaz, míg az objektumfelismerés egy 600 képkockás videóból áll. A teszt során fő szempontok a sebesség és a pontosság, ezeket veszi alapul az AnTuTu. A gyors, de nem pontos telefonokat kevesebb pontszámmal díjazzák.  

forrás: gsmarena

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.