A Note 8 Pro AnTuTu eredményével villog a Redmi

A Redmi tipikusan az a cég ahol nem nagyon tudnak titkot tartani. Egy új mobil bemutatása előtt szinte mindent elárulnak az adott eszközről, nincs ez másképp az augusztus 29-én bemutatkozó Note 8 szériával sem.

REVO2

A 20 milliós eladási számmal büszkélkedő Redmi 7 sorozat sikerén felbuzdulva, a kínai gyártó meg sem várta a következő évet, nyolc hónap múlva már érkezik is a folytatás. Valószínű mindenki megtalálja majd a számításainak leginkább megfelelő masinát. Belépő modellnek ott lesz a Redmi 8A vagy a Redmi 8, aki ennél izmosabb vasra pályázik az választhatja a Redmi Note 8-at vagy a Redmi Note 8 Pro-t is. A két utóbbiról már elég sokat lehetett hallani, elvileg ezeket leplezik le a hónap végén. Az már tiszta, hogy a Redmi Note 8 Pro hátlapján összesen négy kamerát találunk, a főmodul 64 megapixeles lesz, jött is két kép, amikkel szemléltették mennyire részletes felvételeket tudunk majd lőni a mobillal.redmi-note-8-pro-cover

Most az eszközbe kerülő MediaTek rendszerchipről árultak el néhány érdekességet. A nemrég leleplezett Helio G90T lesz a Note 8 Pro lelke, a lapka 12 nanométeres gyártástechnológiával készült, kimondottan gamer mobilokhoz. A Redmi újdonsága mondjuk nem ezt a vonalat erősíti, de folyadékhűtéssel szerelt SoC-nak mindenképp hasznát veszik majd a felhasználók. A hírek szerint így a rendszer 6 fokkal hűvösebb lesz, ami néhány komolyabb játéknál elég jól fog jönni. A Note 8 Pro futott egy kört az AnTuTu-ban, ahol 283.333 pontot zsebelt be a mobil, ez nagyjából megegyezik a 7 nanométeres node-on készült Kirin 810 teljesítményével.

Az eddigiek alapján elég érdekesnek tűnik a Redmi 8 széria, ami akár az előző generációnál is sikeresebb lehet. Reméljük azért a baráti árcédula is megmarad.