A Note 9-ből is kimaradhat a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó

írta: remake

Előző év novemberében bejelentett Samsung szabadalmat követően mindenki azt gondolta (egy elég rövid ideig), hogy a dél-koreai gyártó következő csúcsmobiljai, – amik akkor a Galaxy S9 széria legújabb tagjai lettek volna – már kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval fognak rendelkezni.


A duó azóta bemutatkozott, persze már előtte is világos volt, hogy nem kapják meg ezt a biometrikus azonosítási formát a készülékek. Ha jártas vagy mobilos témában, Ming-Chi Kuo neve ismerős lehet, ő a KGI egyik elemzője, aki elég megbízható infókat szokott adni. Most azt jósolta meg, hogy a Samsung mobiljai még a 2018-as évet is kihúzzák kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó nélkül. Leginkább a Note 9 esetében vártuk volna a technológiát, de úgy tűnik hiába. Állítólag a Qualcomm ultrahangos és a Synaptics optikai olvasója sem felel meg a vállalat műszaki követelményeinek.

Kuo szerint az elkövetkezendő években több Androidos telefon fog retina vagy arc szkennert kapni, mint kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, mivel ezekért az érzékelőkért még elég boros árat kérnek.

Közben a Vivo elárulta, hogy megkezdte az X20 Plus tömeggyártását, ami az első okostelefon lett ezzel az azonosítási módszerrel.