A Pentagon nem javasolja az iOS 13 telepítését

Az új iPhone-okkal az iOS 13 is megérkezett, a rendszer már mindenki számára elérhető, de az Apple szervereinek túlterheltsége miatt viszonylag sokáig tart a frissítés. Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma azonban nem javasolja a szoftver telepítését – írja az Inc.com.

REVO2

Konkrét magyarázatot nem adott a Pentagon, de gyaníthatóan arról van szó, hogy az iOS 13 egy olyan hibát rejt, ami lehetővé teszi, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a készüléken tárolt adatok egy részéhez, kijátszva a Touch vagy a Face ID-t. A hibát már többen is jelezték az Apple felé, de valami oknál fogva a cupertinó-i cég nem orvosolta időben a problémát. A javítást a szeptember 24-én érkező iOS 13.1 fogja elhozni, nem véletlen, hogy öt nappal az iOS 13 után már jön az új verzió. Az Amerikai Védelmi Minisztérium egy e-mailban figyelmeztette alkalmazottait, hogy az új iOS-t ne telepítsék a benne található biztonsági rés miatt. Egy kis keresgélés után egyébként gyorsan lehet találni a neten olyan videót, ami lépésről-lépésre bemutatja, hogy tudjuk kijátszani a rendszert.

Akiknek az iOS 13 fut most a mobilján adatai nem igazán vannak biztonságban. Igaz, az átlagemberek nem igazán tárolnak olyan adatokat telefonjaikon, mint a Pentagon alkalmazottai. Mindenesetre jó tudni a dologról, a javítás holnap érkezik, a frissítés mindenkinek erősen ajánlott. Szintén holnap jön a sokak által várt iPadOS is, a tvOS legújabb verziójára pedig még néhány napot várni kell.