A Telekom új eszközeinek köszönhetően gyorsabb lesz otthon a Wi-Fi

Mostantól elérhetőek lesznek a Magyar Telekom új generációs Wi-Fi 6 szabványt támogató eszközei, amelyek stabilabb és gyorsabb internetkapcsolatot biztosítanak a felhasználók számára.

Ez lehetővé teszi, hogy szakadásmentes kapcsolatot létesítsünk azokon az eszközökön, amelyekbe ezt az Wi-Fi technológiát támogatják. Ha egy háztartásban szeretnénk használni egy telefonon, laptopon vagy más eszközön ezt az internetkapcsolatot, amely képes lenne erre, de viszont az otthoni router nem Wi-Fi 6 szabványú, akkor ez az kapcsolat sajnos nem jön létre.

A Wi-Fi 6 szabványú internetkapcsolat hasonlít az 5G-s mobilnethez, abban hogy egyszerre jóval több eszköz lekezelésére képes. Így nem kell többet azon gondolkodni hány eszköz kapcsolódik a netszóró eszközhöz, vagy hogy megszakad-e a kapcsolat illetve az nem működik zökkenőmentesen.

A Wi-Fi 6 vezeték nélküli kapcsolódást biztosító chipjei kevesebb energiát használnak, mint a előző társaik, így biztosítják a gyorsabb és stabilabb kapcsolatot.

Két előfizetői körnek biztosít a Telekom ilyen hálózati eszközt ingyenesen. Akik optikai hálózaton keresztül már meglévő vagy új előfizetőként Gigaerős Net 1000/1000 vagy Gigaerős Net 2000/1000 szolgáltatás csomagra szeretnének áttérni. A másik lehetőség ilyen eszközhöz jutni akkor van, ha a felhasználó külön vásárol eszközt a szolgáltatótól. Ilyenek a Telekom Wi-Fi Extra szolgáltatás keretében megvehető új mesh hálózati eszközök. Ezt azoknak ajánlják, akik nagyobb otthonban szeretnének lefedettséget biztosítani otthonaikban levő eszközeiknek.

Azok akiket érdekel az új technológia és szeretnének Wi-Fi 6 szabvánnyal rendelkező router tulajdonosai lenni, tudniuk kell, hogy a már meglevő wifis eszközeiket nem kell lecserélniük. Az új szabvánnyal rendelkező routerok természetesen támogatják a régebbi Wi-Fi szabványokat is, így probléma nélkül biztosítják az internetkapcsolatot az azt nem támogató készülékeknek is.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.