A Xiaomi megelőzte az Apple-t

mi 11 ultra

Az utóbbi időszakban hatalmasat fejlődött a Xiaomi. Most megjöttek a második negyedév eladási statisztikái, ahol tovább törtek előre.

INLOCK

A Xiaomi vállalat a Huawei mélyrepülésével párhuzamosan szárnyra kapott, olyannyira, hogy a 2021-es Q2-es eladási adatok alapján felkúszott a második helyre, megelőzve ezzel az Apple-t. Persze itt fontos kiemelni, hogy ez negyedéves adat. Az éves eladási statisztikák megjelenéséig még sok minden változhat.

eladás

A kínai cég páratlan növekedést mutat a piacon, hiszen a tavalyi eladásokhoz képest 83%-os növekedést értek el. Ez a piac 17%-os részesedését hozta el nekik, ami jelenleg a második helyre elég.

Természetesen az eladási adatokat a Samsung vezeti, ami szintúgy növekedni tudott a tavalyi eladásokhoz képest, hiszen 15%-al több terméket értékesítettek. Ők a piac 19%-át birtokolják.

A harmadik helyen van az Apple, aki tartja az eladási arányokat. A tavalyi évhez képest 1%-ot növekedtek. Az ő részesedésük 14%.

A negyedik és az ötödik helyen az Oppo és a vivo szerepel. A két kínai vállalat 10-10%-os piaci részesedés birtokában van. Mondhatjuk, hogy a mezőnyt uralják a kínai vállaltok, viszont a két nagyágyú (Samsung, Apple) még mindig tartja magát. Mi kíváncsian várjuk, hogy hogyan változik majd a mezőny az év végéig.


Forrás