Akár a ruhán is átlát a OnePlus 8 Pro

A napokban valószínűleg te is hallottál róla, hogy a OnePlus legújabb csúcsmobilja átlát egyes műanyagokon, hasonló a helyzet a pamut-poliészterrel, amit ruhák alapanyagaként is használnak.


Persze nem arról van szó, hogy a metrón bárkit le tudunk majd vetkőztetni ha ilyen mobilunk van, ha így lenne valószínűleg már nem lenne forgalomba a készülék. A ruha alá épp csak belát a OnePlus 8 Pro fotokróm szenzora, és nem minden esetben vehető ki pontosan mi van a textil alatt.

Eredetileg nem ez lenne a célja az 5 megapixeles kamerának, de az unalmas órákban el lehet vele ütni az időt. A technológia azon alapul, hogy az egyes anyagok máshogy verik vissza a beérkező fénysugarakat, a szenzor a infravörös fényt is érzékeli. Nem minden esetben képes a telefon a “röntgenlátásra” ha egy tárgynál a műanyag mögött fém is van, általában kivitelezhető a dolog, persze függ attól is, hogy az adott gyártó milyen műanyagot használt.

Több más, számunkra láthatatlan dolgot is megmutathat egy ilyen szenzor, az Unbox Therapy videójában például egy iPad által kibocsátott fénysugarakat, amik a Face ID működéséhez kellenek, de ők szemléltetik az is, hogy lát a ruha alá a OnePlus 8 Pro.