Az Apple dolgozik az első hajlítható kijelzős készülékén

apple

Az amerikai vállalat is elkezdte tervezni az első hajlítható kijelzős okostelefonját a pletykák szerint. Mutatjuk, hogy mit tudunk eddig a készülékről.

crypto50

A Samsung már több éve mutatta be az első hajlítható kijelzős okostelefonját, aminek már a negyedik generációja érkezhet meg az idei évben. A cég úgy tűnik, hogy jó döntést hozott azzal, hogy elindította ezt a hullámot és összegeket ölt a fejlesztésekbe, hiszen uralja ezt a piacot, emellett az alkatrészeket is ők adják a konkurenciának is.

Az egyik híres szivárogtató szerint az Apple is elkezdte megtervezni az első hajlítható kijelzős okostelefonját. A cég nagyon kivár ezzel a technológiával kapcsolatban a biztonság érdekében, de kérdéses, hogy ezzel jól járnak-e.

A saját ilyen típusú termékükre még biztosan éveket kell majd várni, a forrás szerint leghamarabb 2025-ben találkozhatunk egy hajlítható kijelzős iPhone készülékkel.

Ahhoz, hogy a kijelző vékonyabb legyen el kell tüntetni a polarizáló réteget a kijelzőkről, ez pedig nagy áttörés lehet a tervezésnél. Hasonlóképpen van ez a Samsung Galaxy Z Fold 3 készüléknél is. A cégnek viszont a nagyobb fényerő érdekében növelnie kell az energiafogyasztás, így az üzemidő kisebb lehet, mint az eddigi modelleknél.


Forrás