Az olcsóbb telefonokra jöhet elsőként a Huawei operációs rendszere

Az elmúlt időszakban már rengeteget hallhattunk a HongMeng OS néven emlegetett Huawei operációs rendszerről, mellyel kapcsolatban most egy újabb pletyka ütötte fel a fejét.


A Tiangfeng Securities elemzője Guo Minghao szerint október előtt biztosan nem fog debütálni a Huawei 2012 óta fejlesztés alatt álló operációs rendszere. A korábbi információk alapján augusztus vége – szeptember elejére volt várható a rendszer (de azt azért tegyük hozzá, hogy ezt hivatalosan senki sem erősítette meg).

Minghao szerint a HongMeng korlátozott applikáció ökoszisztémája Kínán kívül nem fog megfelelni a high-end felhasználók igényeinek ezért a feltörekvő piacokon illetve Közép- és Kelet Európában kezdetben csak alsó kategóriás mobilokra fog érkezni. Ezek alapján kizárhatjuk, hogy a Mate 30-al együtt kapjuk meg a HongMeng-et (ha valóban erre kerülne sor) azonban az nem lehetetlen, hogy Kínában már az új OS-el érkezik a Mate széria legújabb modellje.

Miután sikerül a HongMeng (vagy Ark OS) ökoszisztémáját teljes mértékben kifejleszteni, ezt követően jelenne meg globálisan a csúcskategóriás készülékeken is, de az biztos, hogy nem ebben az évben. Utóbbi egyébként részben a Huawei is megerősítette, mivel elmondták, hogy világszerte legkésőbb tavasszal lehet elérhető. Láthatóan elég nagy még zűrzavar a HongMeng-et illetően, és az is lehetséges, hogy sikerül az USA-val valamiféle egyezségre jutni a Huawei-nek, hiszen bő két hónap mire életbe lépnek a szankciók.

FORRÁSmydrivers
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.