Bemutatkozott a Sony Xperia 1 II, Xperia Pro és az Xperia 10 II

Nagy meglepetésre a Sony három új mobilt is bemutatott, ami pedig még érdekesebb, hogy ezekről egészen tegnapig semmi konkrétat nem lehetett hallani.


A japánok első 5G képes csúcsmobilja Xperia 1 II néven érkezett, hasonló módon mint a fényképezőgépeik. A szokásos Sony-s dizájn maradt, viszonylag vastag kávákkal, van egy teljesen új kijelző, jack kimenet és öt kamera. Az eszköz 166 x 72 x 7,9 milliméteres dimenziókkal rendelkezik, súlya 181 gramm és adott az IP68 védelem. A megjelenítő 6,5 hüvelykes 4K felbontású HDR OLED panel, 21:9-es képaránnyal és Motion Blur Reduction technológiával.

A hátlapon 12 megapixeles főkamera, 12 megapixeles ultraszéles látószögű és 12 megapixeles, 3x-os optikai zoomra képes telefotó egység dolgozik, továbbá egy 3D ToF szenzor. A főmodul és a teleobjektív is rendelkezik OIS-sel, a Zeiss optikás szenzorok mellé jár még egy LED vaku, támogatott a HDR és a 4K-s videórögzítés. A szelfikamera felbontása 8 megapixel, van benne egy öt tengelyes giroszkóp, de sajnos csak Full HD-ban tudunk vele videót rögzíteni. Az Xperia 1 II burkolata alatt a Snapdragon 865 5G teljesít szolgálatot, ami mellé 8 GB RAM és 256 GB belső tárhely társul.

Az akkumulátor kapacitása 4000 milliamperóra, támogatott a gyorstöltés és van vezeték nélküli töltés is. A készülék hangminősége állítólag kiváló, nem maradt ki az előlapi sztereó hangszóró és a jack csatlakozó sem. Az Xperia 1 II valamikor tavasszal érkezik Európába, hivatalos fogyasztói árat egyelőre nem közölt a Sony.

Az Xperia Pro lényegében Xperia 1 II néhány extrával. Ami elsőre is látszik, hogy a külső valamivel ellenállóbb, mint egy hagyományos mobil esetében. Az antennarendszer jóval komolyabb, nem csak sub6, hanem az mmWave 5G hálózatokat is támogatja a mobil.A készülék tényleg a profiknak készült, olyannyira, hogy még micro HDMI port is került rá. A specifikációk egyébként az 512 GB-os tárhelyet kivéve változatlanok.

A középkategóriában az Xperia 10 II-t küldi csatába a Sony. A kijelző itt is 21:9-es képaránnyal bír, de a mérete már csak 6 hüvelykes, a felbontása pedig Full HD+. A formavilág változatlan, továbbra szögletes is dizájnnal és vastag kávákkal operál a Sony.

Az előlapra egy 8 megapixeles kamera került, hátul pedig 12 megapixeles főmodul, 8 megapixeles telefotó és 8 megapixeles ultraszéles egység dolgozik. A rendszerchip Snapdragon 665, a RAM mérete 4 GB, tárhelyből pedig 128 GB áll majd a rendelkezésünkre.

Az akkumulátorral nem szállt el a Sony, a telep kapacitása 3600 milliamperóra, szerencsére van 18 W-os gyorstöltés és adott az IP68 védelem is. Az Xperia 10 II is tavasztól lesz elérhető, az ára egyelőre ismeretlen.