Brutálisan erős lehet a MediaTek új lapkája

A MediaTek hamarosan bemutathatja a következő generációs csúcslapkáját, ami a tesztek szerint nagyon nagy teljesítményre lesz képes. Mutatjuk, hogy mit tudunk eddig róla.

A MediaTek az utóbbi években hatalmas fejlődésen ment keresztül, sok esetben szinte meg is előzte a legnagyobb versenytársait, emellett a piacon is egyre nagyobb részesedést szerez magának, mivel szinte a cég kínálja a legolcsóbban az 5G képes chipeket a középkategóriában.

A legújabb jelentések szerint, a cég november 8-án fogja megtartani a következő nagy eseményét, ahol be fogja mutatni a legújabb generációs lapkakészletét, vagyis a MediaTek Dimensity 9200-at, ez pedig egyben azt is jelentené, hogy nagy rivális Qualcomm céget beelőzné a megjelenésben.

A jelentések szerint nem csak ebben lehet jó az újdonság, ugyanis nemrég egy teszten futtatták le a lapkát, hogy megnézzék milyen teljesítményre képes.

A megjelent adatok szerint, ha a jelenlegi formában adná ki a vállalat a terméket, ami a teszten futott leelőzni a legújabb Apple chipet és a jelenlegi csúcskategóriás Snapdragon chipet is. Persze itt meg kell jegyezni, hogy még fejlesztés alatt áll a lapka, így korai leszűrni a végeredményt így ha majd megtörténik a bemutatás többet fogunk megtudni.


Forrás