Jobb lehet a MediaTek Dimensity 2000, mint a Snapdragon 898

mediatek 2000

A processzor gyártók között egyre nagyobb harc kezd kialakulni és egyre jobban eltűnnek a különbségek a termékek között. Sőt egyes jelentések szerint a MediaTek új csúcslapkája erősebb lehet, mint a Qualcomm-é.

crypto50

A következő évben hatalmas lesz a harc a gyártók között, processzorok terén. Pletykák szerint érkezik a Samsung saját gyártású Exynos 2200-as lapkája, amit az AMD-vel közösen fejlesztett ki. Az eddigi tesztek alapján, ez veri az Apple előző generációs lapkakészletét, így a dél-koreai cég nagyon bizakodó lehet.

A Qualcomm is egy újítással készül, a Snapdragon 898-al. Az eddig érkezett információk szerint, viszont jövőre elmaradhat a lapka teljesítménye mind a Samsung, mind a MediaTek megoldásától, ugyanis a kínai gyártó is nagy újításra készül.

miedatek

A napokban olyan pletykák kerültek napvilágra, hogy a MediaTek Dimensity 2000 még az év végén, de legkésőbb 2022 elején megérkezhet és 15-20%-al erősebb lehet a Qualcomm megoldásánál. A jelentések azt mondják, hogy Cortex A79 magokkal, Mali G79-es GPU-val lesz felszerelve a processzor. A gyártás 4 nm-es csíkszélességen történhet majd meg.

Persze fontos megjegyezni, hogy ezek az információk a bemutatás napjáig még nem biztosak, így érdemes helyén kezelni őket. Mindenesetre jó látni, hogy egyre nagyobb a verseny a chip-ek terén is, így egyre jobb megoldásokat láthatunk majd a jövőben.


Forrás