Két 5G-s processzort mutat be holnap a MediaTek

mediatek-cover

Egy megosztott kép alapján holnap készül valamit bemutatni a MediaTek, mutatjuk, hogy mire is számíthatunk a mostanában népszerű gyártótól.

A MediaTek az elmúlt időszakban igen felkapott mobil processzor gyártó lett a piacon. Több Samsung, a Huawei, Oppo telefonba is került az elmúlt hónapokban MediaTek lapka és még a hamarosan érkező Honor V40 csúcsmobilban is ilyet találunk majd. A tajvani szélhelyű cég a napokban bejelentette, hogy hamarosan újabb processzorról fogják lerántani a leplet, vagyis inkább kettőről ha hihetünk a pletykáknak. Az eddig kiszivárgott információk alapján 6 nanométeres gyártástechnológiával készült chipekre számíthatunk, melyek a MediaTek 1200 (MT6893) és a MediaTek 1100 neveket fogják kapni.

Állítólag csak egy hajszálnyi különbség lesz a két processzor között, ami azt jelenti, hogy a MediaTek 1100 alacsonyabb órajelen fog ketyegni. Ebben a szóbeszéd szerint lesz négy darab Cortex-A78 mag melyek akár 2,6 GHz-es órajelen is tudnak majd pörögni. Lesz még energiatakarékos Cortex-A55 mag is 2,0 GHz órajellel, a GPU-t illetően még nem jött semmi információ, de feltételezhetően Mali-G77 fele majd a grafikus gyorsításért.

mediatek-dimensity

Ha minden igaz, akkor a Dimensity 1200 támogatni fogja a 108 megapixeles kamerákat is, valamint az LPDDR4X ROM-ot és az UFS 3.1 tárolót is. A teljesítményét már korábban megvillantotta AnTuTu-ban ahol sikerült is maga mögé utasítania a Snapdragon 865 lapkát, ami ugyan már nem számít egy mai darabnak, de még mindig nagyon jó teljesítményre képes.

A fentiek alapján azért már jócskán szivárogtak ki információk a két processzorról, de a holnapi bemutató során a MediaTek majd tisztavizet önt a pohárba és minden apró részletre fény derül.