Jövő év elején jöhet, az első MediaTek 9000-el felszerelt okostelefon

mediatek

Hatalmas csata folyik a processzor gyártók között, aminek a felhasználók csak örülhetnek. Most kiderült, hogy a nemrég bemutatott MediaTek 9000-et, mikor láthatjuk először okostelefonban.

crypto50

A MediaTek már bemutatta a saját, legújabb fejlesztésű csúcslapkáját, míg a Snapdragon megoldása napokon belül jöhet, csak úgy, mint a Samsung-é. Mindegyik gyártó új szintre emelte a fejlesztéseket és a legerősebb processzorokat láthatjuk debütálni hamarosan.

Ez a nagy versengés a felhasználók számára felettébb előnyös tud lenni, hiszen így rá vannak kényszerítve a gyártók a nagyobb fejlődésre és az alacsonyabb árakra. A napokban már megjelent a MediaTek 9000 Soc, ami 4 nm-es eljáráson készült el, ezt követi majd a Snapdragon 8 Gen1 és később, de még az idén az Exynos 2200.

mediatek

Habár a MediaTek beelőzte a bemutatással a Qualcomm céget, mégis előbb jöhet majd okostelefon, ami az utóbbi processzort használja és még az idén debütálhat. A hírek szerint ez a készülék lesz a Xiaomi 12.

Egy szivárogtató szerint a MediaTek 9000 csupán 2022 februárjában tűnhet fel először valamilyen készülékben, ami minden bizonnyal valamelyik kínai gyártó terméke lesz. Így akár még a Samsung megoldása is, előbb kerülhet piacra a Samsung Galaxy S22 sorozatban, mint a kínai megoldás.


Forrás