Butított processzor kerülhet a Huawei Mate 50 Pro-ba

Úgy néz ki, hogy egy kicsi csúszással mégis lesz Huawei Mate 50 széria. Viszont a bele kerülő rendszerchip nem biztos, hogy sokaknak elnyeri a tetszését.

crypto50

A Huawei-nek továbbra is nagy problémát jelent az, hogy felkerültek az Egyesült Államok Entity listájára. Aminek köszönhetően az amerikai cégek csakis a megfelelő engedélyekkel kereskedhetnek a kínai gyártóval. Annak ellenére, hogy korábban arról lehetett hallani pletykákat, hogy nem lesz Mate 50 széria most nagyon úgy néz ki, hogy mégis lesz. Az még nem tudni, hogy pontosan mikor érkeznek a Mate 50 modellek, de a pletykák arról szólnak, hogy a Huawei a Galaxy S22 termékcsalád ellen indítja majd. Ebből adódóan nem lennénk meglepve azon sem, ha csak jövőre kerülne sor a bemutatásukra.

Kínából származó hírek szerint a Huawei már teszteli a következő zászlóshajóját, amiről azt is elárulta, hogy egy üzleti fókuszú telefon lesz. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Mate 50 szériából van szó, azon belül pedig a Pro modellről. A kiszivárogtató forrás szerint ez a telefon a Qualcomm következő csúcsprocesszorával a Snapdragon 989-cal fog érkezni. Viszont be kell érnünk ennek egy butított változatával, mivel a tiltások miatt csak 4G technológiával ellátott chip kerülhet bele.

mate-40-poster-cover

Annak ellenére, hogy a Huawei-nek megvannak a házon belüli Kirin processzorai nem tudják senkivel sem legyártani. Modern gyártási kapacitással csak a Samsung és a TSMC rendelkezik, de mivel ők is használnak amerikai technológiát ezért nem gyárthatnak kínai vállalatnak. Ezért a Huawei kénytelen más cégekhez vagy forrásokhoz fordulni. Az amerikai szankciókat illetően egyelőre úgy tűnik, hogy nem fognak jobb helyzetbe kerülni, mivel nem hallani arról híreket, hogy feloldanák őket. Sőt, most még úgy tűnik, hogy a korábban a Huawei tulajdonában lévő Honor is felkerülhet a listára.