Az amerikai hatóságok a Honor-t is tiltanák

honor-50-cover

A pentagonban már arról vitáznak, hogy a Huawei után a Honor is felkerüljön-e az Entity List-re, ami megtiltaná az amerikai vállalatoknak, hogy kereskedjenek vele.

crypto50

Mint arról már korábban beszámoltunk tavaly év végén a Huawei eladta a Honor Brand-et, amit egy kínai konzorcium vásárolt meg. Viszont ennek ellenére nem mindenki hiszi el, hogy a Honor a Huawei-től és a kínai kormánytól függetlenné vált. Ebből adódóan felröppentek azok a pletykák is, hogy a Honor újra elveszítheti a Google szolgáltatásit. Most viszont úgy néz ki, hogy az Egyesült Államok Republikánus politikusai elkezdtek a Honor ellen dolgozni azért, hogy az ne férjen hozzá amerikai technológiákhoz. A kezdeményezésüknek egyébként nagyon úgy néz ki, hogy meg lesz a hatása, mivel az amerikai hatóságok már elkezdték fontolgatni a cég tiltólistára helyezését, – számolt be róla a The Washington Post.

A The Washington Post információi szerint az USA biztonsági szervei jelenleg vitatják, hogy a Honor is felkerüljön az úgynevezett Entity List-re, ami megtiltaná az amerikai cégeknek, hogy kereskedjenek a Honorral, vagy azt csak külön engedéllyel tehetik meg. Az Egyesült Államok részéről egyébként nem mindenki támogatná ezt a döntést, a Kereskedelmi és Külügyminisztérium például ellenzi ezt az elképzelést.

A fentiek alapján tehát egyelőre még nincs közös álláspont a Honor ügyében, de a vezető republikánus politikusok kijelentették, hogy a Honorra is ugyanazokat az exportálással kapcsolatos aggályokat kellene vonatkoztatni mint a Huawei-re. A The Washington Post emlékeztette olvasóit, hogy a Honor jelenleg a Zhixin New Information Technology nevű konzorcium tulajdonát képezi. Ez az üzleti tömörülés két szencseni önkormányzathoz is erősen kötődő, államilag támogatott befektetők tulajdonában van, ez pedig nem igazán vet rá jó fényt az Amerikaiak körében.


Forrás