Crypto.com – szerezz 15 ezer forint bónuszt és többszörözd meg a pénzed

Annak ellenére, hogy a Bitcoin ára az egekben van még most sem késő beszállni, mivel az olcsóbb altcoinok még csak most kezdenek beindulni és többszörösét visszahozhatják a befektetésünknek.


Valószínűleg az elmúlt hetekben te is hallottál vagy olvastál a Bitcoinról, ami ezen időszakban újabb rekordot döntött. A kezdetben csak pár dolláros kriptavaluta ugyanis jelenleg a cikk írása közben 37,5 ezer dolláron állt ami átszámítva több mint 11 millió forintot jelent. Persze nem csak ez az egyetlen kriptopénz létezik, több ezer van a piacon, melyek között több olyan van ami akár többszörözheti az árát az elkövetkezendő pár évben. A kriptapénzekkel való kereskedéshez egy számítógépre vagy egy telefonra van szükségünk, valamint el kell döntsük melyik lesz az a váltó ahol elkezdünk velük kereskedni, mert még most sem késő beszállni. Egyesek szerint a most 37,5 ezer dolláros Bitcoin elérheti akár az 1 millió dollárt is, nem beszélve a kisebb alt coinokról amik mostanság egyik napról a másikra megduplázzák árukat.

Vásárlás előtt nagyon fontos, hogy eldöntsük, hogy milyen stratégiát fogunk használni, nem ajánlott rögtön gondolkodás nélkül semmibe sem beleugrani. Főleg úgy, hogy nem tudjuk milyen projektről van szó. El kell döntenünk például, hogy mi a célárunk és mikor fogunk profitot realizálni. Ha vettünk valamit és napok múlva elkezd zuhanni az ára akkor sem kell pánikba esni, ilyenkor el kell döntenünk, hogy várunk vagy veszünk még az adott tokenből olcsóbban, hogy az átlagárunkat lentebb vigyük, de semmiképp sem adjunk el. A legkifizetődőbb stratégia az, ha több mindenből is veszünk és hónapokig tartjuk, néha ha lemegy az ár még vásárolunk, majd ha elértük a célárat ráborítjuk az egészet a piacra.

Az Ethereum árfolyama heti lebontásban

Valószínűleg sokan hallottak már róla, hogy a Bitcoin árfolyama volatilis (változó) viszont hosszú távon egy nagyon jó befektetésnek számít. Jó példa erre a cikk elején megemlített pár dolláros ár, ami több mint 10 év alatt 37,5 ezer dollárra növekedett. Ráadásul összesen csak 21 millió darab fog belőle készülni, az utolsó darabot 2140 környékén fogják kibányászni. Ez pedig azt jelenti, hogy egyáltalán nem olyan mint a fiat pénz, vagyis nem lehet csak úgy többet “nyomtatni” belőle, mint amit most is sok országban csinálnak. 

Hol vegyek?

Valószínűleg sokakban felmerül most a kérdés, hogy a fentiekben leírtak mind szépek és jók, de mégis hogy kezdjen bele a dologba? A Crypto.com egy nagyon jó választás lehet a kereskedés és a bevásárlás elkezdésére, de nem csak a kezdőknek hanem azoknak is akik már egy ideje benne vannak a kriptapénzek világában. Egy nagy előnye, hogy a Crypto.com saját kártyával rendelkezik, amivel átváltást követően el tudjuk költeni a megszerzett hasznunkat bárhol ahol lehet Visa kártyával fizetni.

A 2016-ban alapított Crypto.com felhasználóinak száma évről-évre egyre csak nő valószínűleg ez köszönhető annak is, hogy webes felületüket és mobil applikációjukat nagyon egyszerű kezelni. Átlátható, és könnyedén tudjuk pénzünket is kamatoztatni. A rendszer alapja a Crypto.com saját tokneje a CRO, amiből összesen 100 milliárd darab lesz majd megtalálható a piacon, egy okos szerződésnek köszönhetően. Mivel ez is egy kriptopénz ezért ezt is el tudjuk adni, de vásárolni is tudunk rajta Bitcoint vagy Ethereumot. Az említett CRO ára jelenleg 19,5 forint, ami egy nagyon jó ár az elmúlt időszak áraihoz képest, mivel ebből minél többet birtoklunk annál több lehetőség nyílik meg előttünk a szolgáltatások terén. 

Crypto.com bemutató

A Crypto.com már egy mobil applikáción keresztül elérhetővé teszi a kriptavaluták világát. A legegyszerűbb regisztráció érdekében telefonra kell letöltenünk a Play Áruházból vagy az App Store-ból az alkalmazásukat, majd a telepítést követően regisztrálunk kell magunkat az oldalra. Miután ez megtörtént egyből kapjuk is az értesítést, hogy kaptunk 25 dollárt, ami körülbelül 7500 forintot jelet. Ezt követően lehetőségünk adódik igényelni a kártyát, amivel fizetni tudunk és az elköltött összeg bizonyos százalékát minden vásárlás után visszakapjuk CRO-ban, ezt döntésünktől függően akár el is adhatunk vagy megtarthatunk, hátha pár év múlva többszörösét éri az ára. Jó hír, hogy nincs havidíj, valamint minden olyan helyen tudunk vele fizetni ahol van Pos terminál és hozzárendelhetjük Apple Pay-hez vagy Google Pay-hez is. A kártyákból többféle változat van, az alap kártya 1%-os visszatérítést ad CRO-ban minden vásárlás után. Ezen kívül vannak “fizetős” csomagok is, ezeknél CRO-t kell lekötnünk, hogy többet kapjunk vissza minden vásárlás után, de ezt fél év után hiánytalanul visszakapjuk. 

Érdemes egyébként szétnézni a fizetős csomagok között, mert van olyan is amivel akár 8%-os pénzvisszatérítéshez juthatunk és olyan extrákat is kaphatunk mint az ingyen Netflix vagy Spotify. Ráadásul ebben az esetben egy fém kártyát kapunk, ami sokkal ellenállóbb mint a műanyag kártyák és jobban is néz ki. Természetesen itt is -akárcsak a Revolutnál- az alkalmazásból kell feltöltenünk a kártyát. Akár egyből Bitcoint vagy Ethereum-ot vehetünk a pénzünkön és már kezdhetünk is kereskedni vele. Egyes bankok esetében előfordulhat, hogy nem fog működni a kártyás feltöltés, erre az esetre van SEPA utalás is, de ha van Revolutod azzal gond nélkül menni fog.

Már csak az 1%-os visszatérítés miatt is érdemes megrendelni a kártyát, mivel nincs havidíj nem úgy mint a Revolut fizetős csomagja esetében, ahol havi 4200 forintért 0,1%-os pénzvisszatérítés kapunk. Valamint fontos azt is kiemelni, hogy a kártya lakóhely szerint EUR, USD vagy GBP alapú, a váltás pedig bankközi árfolyamon történik. Ha viszont szeretnéd egy kicsit megforgatni a pénzed a kereskedelem mellett akkor a fizetős csomagok között kell szétnézned. Itt legutóbb 10%-ot is visszatérítettek a KFC és a McDonald’s éttermeiben, az Aldi-ban, az Auchan-ban, a Tesco-ban és a Lidl-ben. 

Jelenleg a következő kártyát közül tudsz választani:

Midnight Blue: Ingyenes, 1%-os pénzvisszatérítéssel és nem kell hozzá CRO tokent tartanunk. ATM-ből 200 dollárt tudunk vele havonta kivenni és 2000 dollárig költségmentesen válthatunk át.

Ruby Steel: Ennél a kártyánál 5.000 CRO-t kell tartanod, 2%-os a visszatérítés, tartalmaz továbbá egy ingyenes Spotify előfizetést. A pénzkivétel 400 dollárig ingyenes, az átváltás 4000 dollárig.

Jade Green/Royal Indigo: Itt 50.000 CRO kell ahhoz, ha 3%-os pénzvisszatérítést szeretnél kapni. A kivételi korlát 800 dollár, az átváltás 10.000 dollárig ingyenes valamint a Netflix és a Spotify is.  

Icy White/Frosted Rose Gold: 500.000 CRO ellenében 5%-os a pénzvisszatérítés, ingyenes a Netflix, Spotify, Amazon Prime előfizetés. Kapsz 10%-os kedvezményt az Expedia-nál. Valamint privát tag leszel és kapsz különböző bónuszokat is. A pénzkivétel 1.000 dollárig ingyenes, az átváltás 20.000 dollárig. 

Obsidian Black: Ez a legdrágább kártya, itt 5.000.000 CRO kell ahhoz, hogy 8%-os pénzvisszatérítést kapj valamint az ingyenes Netflix, Spotify, Amazon Prime, 10%-os Exoedia kedvezmény mellé jár még 10% airbnb kedvezmény és egy privát Jet tagság.

Hitelek és megtakarítások 

A mobilapplikáción keresztül megtakarításainkat is tudjuk kezelni és hitelt is tudunk felvenni. Utóbbinál a fedezet a tulajdonodban álló kriptapénz, aminek 50 százalékáig tudsz hitelt felvenni. Vagy ha van egy Bitcoinod, aminek ára jelenleg 37,5 dollár akkor ennek a feléig vagy hitelképes. Ezt követően apránként kell visszafizetned a felvett hitelt és ha rendesen fizetsz én nem lépsz le a felvett összeggel, akkor a Bitcoinod megmarad.

Amennyiben rendelkezel megtakarítással azt le tudod kötni és kamatot kaphatsz rá. Ráadásul ha olyan kriptovalutát teszel be ami követi valamelyik fiatpénz árfolyamát, például USDT, USDC, Dai, Paxos Standard, TrueGBP, TrueAUD, TureCAD, TrueUSD akkor nem is kockáztatsz olyan nagyot és lényegesen jobb kamatot (10-12%) kapsz rá mintha bankba tennéd.

Biztonság

Mivel az a Crypto.com célja, hogy ők legyenek az első kriptobank a piacon ezért kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra. A cég 360 millió dolláros biztosítási fedezettel rendelkezik és a legmagasabb biztonsági standardok alapján működnek és ez az első kriptocég a világon ami megkapta a ISO/IEC 27001:2013, ISO/IEC 27701:2019, PCI:DSS 3.2.1 tanúsítványokat. Minden egyes tranzakiciót a Crypto.com csapata monitoroz és hidegen tárcákon tárolják a hozzájuk befutó pénz többségét. Van kétfrankos azonosítás és biometrikus azonosítást is lehet választani.

Így szerezhetsz 15 ezer forintos bónuszt

Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz a Crypto.com-ra akkor összesen 50 dollár értékű, vagy is 15 ezer forintos bónusz üti a markod. Ehhez annyit kell tenned, hogy nem a webes felületen, hanem mobilapplikációból regisztrálsz, már csak ezért is jár 25 dollárnak megfelelő CRO. A regisztrációs folyamat befejezése után már látod is ezt az összeget. A másik 25 dollárért annyit kell tenned, hogy vásárolsz 5000 CRO-t majd lekötöd fél évre, amiért éves szinten 10% kamat jár. Más összegekben is lehet gondolkodni, ilyenkor viszont a bónusz összege is változik, 1000 CRO-s lekötés esetében például 10 dollárt kapsz, 10.000 és 50.000 CRO-nál pedg jóval többet. Erre mellesleg még éves szinten 10% kamat is jár.

Tapasztalatok

A hónapok óta tomboló koronavírus nem igazán van jó hatással a gazdaságra. Valamint már lehet hallani azt is, hogy közeledünk egy világválság felé, ebből adódóan én személy szerint szívesebben tartom megtakarításaim egy részét kriptovalutában. A Crypto.com kártyát használva bárhol tudok azzal fizetni egy egyből jön is a pénz visszatérítés CRO-ban, tehát kijelenthetem, hogy teljes mértékben megvagyok vele elégedve. Volt már olyan alkalom, hogy a telefonos applikáció nem működött, de ettől függetlenül a kártyával lehetett fizetni. Probléma esetén a Support nagyon segítőkész, már több alkalommal fordultam kérdéssel hozzájuk amire pár órán belül válaszoltak.

Forrás: bitcoinbazis.hu

Még egy jó tanács, ha regisztráltál és a nyáron majd esedékes lesz egy nyaralás amit a booking.com-on foglalnál le akkor ha Cypto.com kártyával fizetsz akár 25%-os kedvezményben is részesülhetsz. Amennyiben szeretnél egy kis pénz a megszokottnál jóval magasabb kamattal lekötni, vagy belevágnál a kriptovalutákkal való kereskedésbe akkor itt tudsz regisztrálni a Crypto.com-ra. De a regisztráció előtt azért nem árt ha tájékozódsz róla, hogy miképp tudod megszerezni az 50 dolláros bónuszt.

Az oldalon található információk a szerző magánvéleményét tükrözik. A cikk nem valósít meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.