Egy igazi ár-érték arány bajnok mobil érkezett a Xiaomi-tól

A Xiaomi Mi 10 sorozat egy újabb taggal bővült. A most bemutatott Xiaomi Mi 10i ár-érték arányban egy nagyon jó mobil lett, a gond az, hogy egyelőre csak Indiában lehet megvásárolni. 

A Xiaomi Mi 10i első ránézésre olyan mint a Mi 10T Lite, de ha alaposabban megnézzük a specifikációkat van egy lényeges eltérés. A hátlapon lévő kameraszigetben lévő szenzorok száma ugyan megegyezik, de a főkamera itt már 108 megapixeles. A 8 megapixeles ultraszéles látón és a 2 megapixeles makrón, illetve a 2 megapixeles mélységérzékelőn nem változtattak. A Xiaomi-nál már bevett szokás, hogy az egyes piacokra teljesen más névvel érkeznek meg a cég mobiljai. Most is légyegében erről van szó, mert a főkamera kivételével minden hardveres összetevő megegyezik az október közepén bemutatott Mi 10T Lite-al.

A képernyő egy 6,67 hüvelykes LCD panel, Full HD+ felbontással és 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával. A kijelző automatikusan változtatja a frissítési frekvenciát, a minél hosszabb üzemidő érdekében, ami akár 30 Hz-re is lecsökkenhet. A 16 megapixeles előlapi kamera a képernyő felső sávjának közepére került, videót maximum Full HD felbontásban tudunk rögzíteni vele. A Snapdragon 750G-nek köszönhetően az 5G itt is adott, a készüléket 6/128 és 8/128  GB-os kiszerelésben lehet megvásárolni. Az akkumulátor kapacitása 4820 milliamperóra és támogatott a 33W-os kábeles gyorstöltés.

Van töltő a dobozban (már ez is extra) sztereó hangszóró, jack kimenet, ujjlenyomat-olvasó és infra port is. A szokásos adatkapcsolati módok természetesen adottak. A 6/128 GB-os modell ára 21.999 rúpia, ami 87 ezer forintnak megfelelő összeg. Mivel nálunk a Mi 10T Lite már forgalomban van, a Mi 10i valószínűleg itthon nem lesz megvásárolható.