El is felejthetjük a Xiaomi legújabb csúcskészülékét, a Mi 10 Ultra-t

xiaomi-mi-10-ultra-cover

A Xiaomi bemutatta 10 éves jubileumi készülékét, a Mi 10 Ultra-t, ami önmagában egy nagyon jó eszköz lett, csak egyetlen probléma van vele ami miatt nem vennénk meg.

Az elmúlt hetek során már rengeteg információ kiszivárgott a Most bemutatott Xiaomi Mi 10 Ultra-ról, ennek köszönhetően a dizájn nem igazán ért meglepetésként minket. A mobil előlapján egy 6,67 hüvelykes Full HD+ felbontású OLED kijelzőt találunk 120 Hz képfrissítéssel és 240 Hz-es érintésfrekvenciával. Adott a HDR10+ támogatás és a képarány a szokásos 19,5:9-es. A készülék előlapi kamerája a mostanában kiadott telefonok többségéhez hasonlóan egy kameralyukban található, amit a megjelenítő bal felső sarkába pozicionáltak. Ez a modul 20 megapixeles és annak ellenére, hogy ebbe a telefonba mindenféle extrát belepakolt a Xiaomi az előlapi kamera egymaga látja el feladatát. Természetesen a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó itt is van és sztereó hangszórókat is kapott a készülék.

A Mi 10 Ultra-t megfordítva egy brutálisan jól kinéző kamerarendszer tárul elénk, ami összesen 4 modult számlál. Ezek közül az elsődleges szenzor a pletykákkal ellentétben nem 108 megapixeles, hanem csak 48 MP, f/1.85 rekeszértékkel és OIS-sel. Kapunk egy szintén 48 megapixeles 5x optikai és 120x hibrid zoomra képes lencsét. Ezeken kívül van még egy 20 megapixeles 128 fokos ultra széles látó és egy 12 megapixeles portré kamera, 2x-es zoomal és dual PD autófókusszal.

xiaomi-mi-10-ultra-4

A motorháztető alá természetesen a Snapdragon 865 lapka került, csak éppen nem a Plus változat. Rendszermemóriából 8, 12, vagy 16 GB-os LPDDR5 RAM-mal szerelt modellek közül választhatunk, a tárhely 128, 256 vagy 512 GB-os lehet. A Mi 10 Ultra megkapta a Xiaomi LiquidCool 2.0 hőkamrás hatrétegű grafitréteggel ellátott hűtőrendszerét, ami segít mindig hűvösen tartani a hardvert. Amire szükség is van, hogy a hőtől ne menjenek tönkre az alkatrészek, ugyanis a telefonban a legújabb Xiaomi féle töltéstechnológiát találjuk. A gyártó 120 wattos gyorstöltést adott a készüléknek, ami mindössze 20 perc alatt teljesen feltölti a benne lévő 4500 mAh-s akkumulátort. Valamint ígéretet kaptunk arra, hogy 800 töltési ciklus után is legalább 90%-os lesz az akkumulátor. Ezen kívül van még vezeték nélküli töltés is, ami 50 wattos és 40 perc alatt tölti fel 0%-ról teljesen a telepet, és van 10 wattos fordított vezeték nélküli töltés is.

xiaomi-mi-10-ultra-1

A Xiaomi Mi 10 Ultra Android 10 rendszerrel és MIUI 12 kezelőfelülettel Obsidian Black és Mercury Silver színekben kapható, de van belőle átlátszó hátlappal szerelt változat is, amit korlátozott számban dobnak majd piacra. Az ára még Kínában is borsos lett, átszámítva 222 ezer forintot kérnek a 8/128 GB-os változatért, a csúcsmodell pedig 295 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül. Az értékesítés a mai napon veszi kezdetét, de nagyon úgy néz ki, hogy csak Kínában kerül forgalomba, így már most lemondhatunk róla. A Xiaomi egyik alkalmazottja ugyanis kifecsegte, hogy a Mi 10 Ultra kizárólagosan Kína terméke és még Poco logóval sem számíthatunk a bemutatására.