Elkaszálja a natív Androidot a Xiaomi

A Xiaomi nem kíván foglalkozni az Android One programmal, helyette inkább a jövőben már minden mobiljukat MIUI-van adnák ki.

A Xiaomi telefonok nagyon népszerűek a falhasználók körében, a kínai cég a mobilpiac minden szegmensében képviselteti magát. Ebből adódóan a csúcskészülékektől egészen az olcsó mobilokig mindent megtalálunk a vállalat portfóliójában, most azonban nagyon úgy néz ki, hogy egy sokak által kedvelt kategória megszűnhet. A Xiaomi ugyanis a napokban bejelentette, hogy kiszáll az Android One programból. Mint az Android One az operációs rendszer egy olyan változata melyet a különböző gyártók nem módosíthatják saját grafikus felületükkel, ebből adódóan csak néhány telefonon futtatható. Még bő öt évvel ezelőtt élte a fénykorát az a rendszer akkor kezdtek el jönni a fejlődő országokba az ilyen telefonok, de persze azoknak is jó volt akik nem engedhettek meg maguknak drágább készüléket.

android-one-1

A Xiaomi részéről ilyen modellek voltak a Mi A1, Mi A2, Mi A2 Lite, ezek a telefonok akkoriban nagyon fogytak és a Mi A3 is igen jól teljesített. Ugyan a Xiaomi nem indokolta mostani döntését, de valószínűleg megkönnyítette elhatározásukat az, hogy mindig hadilábon álltak az Android One-nal. A frissítéséket nagy késéssel adták ki és ilyenkor még is előfordult, hogy hemzsegett a hibáktól az új szoftver. Azoknak akik a fenti telefonok valamelyikét használják nem kell megijedniük, mivel nem fognak észrevenni semmit, ugyan úgy jönnek a frissítések rájuk. Viszont a sokak által várt Xiaomi Mi A4 már valószínűleg nem fog jönni, legalábbis az Android One programban biztosan nem.