Érdekes részletek derültek ki egy titokzatos Huawei mobilról

Egy frissen benyújtott szabadalom alapján úgy tűnik a Huawei-nél erősen elgondolkodtak egy Motorola Razr stílusú okostelefon kiadásán.


A Huawei Mate X a napokban vált elérhetővé Kínában és akkora volt rá a kereslet, hogy az első készlet egy perc alatt elfogyott. Egyre több cég látja a jövőt az összecsukható eszközökben, szerencsére kezdenek azokra is gondolni, akik nem egy félbehajtott tablettel akarnak a zsebükben szaladgálni. A csütörtökön bemutatott Motorola Razr már ezt a vonalat képviseli, hasonló még nem volt a piacon, talán nem is meglepő, hogy most hirtelen mindenki (főleg a kínai cégek) ilyen eszközön kezdett el dolgozni.

Persze azért túlzás lenne azt mondani, hogy koppintják a Razr-t, hiszen a Xiaomi még tavaly nyáron nyújtott be hasonló szabadalmat, a Huawei megoldása pedig némileg eltér a Motoroláétól. A Huawei által a WIPO-hoz benyújtott szabadalom egy függőlegesen összecsukható masináról árulkodik, aminek három kamera található a hátlapján és egyetlen kijelzője van. Mivel az eszköz nem pontosan középen hajlik, így összecsukott állapotban a kijelző egy része látható marad, ez pedig kiküszöböli az idő és dátum, valamint az értesítések megjelenítésre szolgáló másodlagos megjelenítő szükségességét.

Üzemidő tekintetében is fontos tényező, hogy az akkumulátornak csak egy képernyő energiaellátásáról kell gondoskodnia. A szabadalmi terveken nincs előlapi kamera, csupán a kijelző és az azt körülölelő kávák tárulnak elénk nyitott állapotban. A hátlapra úgy tűnik három szenzor kerülhet, oldalt pedig gyaníthatóan a bekapcsoló- és hangerő szabályozó gombokat láthatjuk.

A dizájn minimalista és jóval kifinomultabb, mint amit a Xiaomi mutatot a napokban. Mivel csak egy szabadalomról van szó, ez még nem garancia arra, hogy a Huawei valaha jelentkezni fog ilyen készülékkel, több hasonlóba is belefuthattunk már, amikből végül nem lett semmi.