Ez most a 10 legerősebb Androidos mobil az AnTuTu szerint

Valószínű telefon vásárlásnál senkinél nem szokott döntő tényező lenni a benchmark applikációk referencia értékekből összeállított pontszáma. Ettől függetlenül azért egy-egy új készülék bemutatásakor némelyik gyártó azt is megemlíti, hány pontot szedett össze az adott masina az AnTuTu-ban vagy a Geekbench-ben.


Az AnTuTu havonta összeállít egy TOP-listát, amin a 10 “legerősebb” Androidos okostelefont sorolják fel az applikációban elért átlagpontszámok alapján. Készülékenként legalább 1000 modellt vesznek figyelembe és csak azokat az eszközöket tüntetik fel, amik már kaphatóak kereskedelmi forgalomban. Mivel a telefonok többsége első körben Kínában jelenik meg, és csak ezt követően jön a nemzetközi piacra több, olyan mobil is van a listán, ami nálunk nem egyelőre kapható, ezért láthatunk kínai írásjeleket a képen.

Mint általában, most is gamer telefon került az első helyre, ez pedig a Xiaomi Black Shark 2 Pro, ami már a megjelenést követően rekordot döntött az AnTuTu-ban, így gyanítható volt, hogy rögtön az első helyre ugrik. A 469.708 pontos átlaggal éppen megelőzte a nagy riválist, a ROG Phone 2-t, aminek 469.590 pontot sikerült összegyűjtenie. Az első két helyezett eredménye kimagaslik a többiekhez képest, nyilván ez főleg a Snapdragon 855 Plus lapkának tudható be. A harmadik helyre a OnePlus 7 Pro futott be, annak is a 12/256 GB belső memóriával szerelt változata.

A 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel szerelt Nubia Red Magic 3-nak 443.452 pontot sikerült bezsebelnie, ami a negyedik helyre volt elég. Hajszálnyival maradt le tőle (443.241 pont) a standard OnePlus 7, persze nem az alapmodellről van szó, hanem a 12 GB belső memóriával rendelkező variánsól. A hatodik 442.971 ponttal a Xiaomi Black Shark 2 lett, amit a februárban bemutatott Xiaomi Mi 9 követ 440.740-es átlagpontszámmal. A nyolcadik helyezett igencsak kakukktojásnak mondható, a ZTE Axon 10 Pro 5G-ben ugyanis csak 6 GB RAM van, ezzel szemben a listán szereplő többi eszköz 8 és 12 GB belső memóriával rendelkezik.

A kilencedik a Meizu 16s, a tizedik pedig a Redmi K20 Pro lett. Várható volt, hogy a Snapdragon 855 Plus-szal szerelt mobilok lesznek az élen, a következő összeállításban több változásra is lehet számítani, hiszen azon már rajta lesz a Note 10 és Note 10 Plus, a Red Magic 3S és a Meizu 16s Pro is.