Bitang hardverekkel és akkumulátorral érkezett a ROG Phone 2

rog_phone_2_cover

Friss hardverekkel, de nem éppen új külsővel érkezett az Asus gamer mobiljának következő generációja a ROG Phone 2.


A ROG Phone 2 érkezéséről már a múlt hónapban lehetett hallani, július elején a gyártó megerősítette, hogy a mai napon fog debütálni a készülék. Már a korábban kiszivárgott képeket látva lehetett tudni, hogy dizájnban nem fog hozni sok változást az új ROG Phone. Az ASUS inkább a hardverre és a kijelzőre helyezte a hangsúlyt. A ROG Phone 2 egy 6,59 hüvelykes 120 Hz-es képfrissítésű 1 milliszekundumos válaszidejű AMOLED panelt kapott. Jó hír hogy a 120 Hz-en kívül még 60 és 90 Hz-es beállítás is rendelkezésre áll, így tovább bírja szusszal az akkumulátor. A képernyőre visszatérve, 19,5:9-es képarányt kapunk 1080 x 2340-es pixelsűrűség mellé és adott a HDR10 támogatás. Az ujjlenyomat olvasót a megjelenítőben találjuk, a reakcióidőt 49 ms-re vitte le az Asus. Csak összehasonlításképpen a Galaxy S10+ ujjlenyomat olvasója 87 ms-ot tud.

rog-phone-2

A számítások végrehajtásáért a Qualcomm újonnan bemutatott Snapdragon 855+ lapkája felel. A grafikus gyorsításról pedig egy Adreno 640-es 675 MHz-re húzott GPU gondoskodik. A Snapdragon 855+ chipnek köszönhetően 15%-al jobb grafikus és 4%-al erősebb processzor teljesítményt kapunk. A memóriakiosztásról nem sokat árultak el egyelőre, annyit tudunk, hogy a csúcsmodell 12 GB RAM-ot és 512 GB-os tárolót kap. Jó hír, hogy ezt Európában is be tudjuk majd szerezni, de biztosan lesz ennél “gyengébb” és olcsóbb variáns is. Érdemes megemlíteni, hogy a ROG Phone 2 UFS 3.0-s tárolóval érkezik, így sokkal gyorsabban töltődnek be az alkalmazások és a játékok is. A kijelző körül azért elég vastag kávákat találunk, felül a hangszóró mellett kapott helyet a 24 megapixeles előlapi kamera. A hátlapon pedig a Zenfone 6-ban is lévő 48 megapixeles fő kamera és 13 megapixeles ultra széles látószögű optika van, képstabilizátor nélkül.

rog-phone-2_2

A ROG 2 elég méretes, 6000 mAh-s akkumulátort kapott, melyet USB-C csatlakozón keresztül 30W-os gyorstöltéssel táplálhatunk. A bemutatón elhangzott, hogy ez a telep 7 órányi, megállás nélküli PUBG-t garantál. Egy óra alatt egyébként 66%-ra tudjuk tölteni a telefont. A készülékben négy mikrofon van és szintén négy Wi-Fi antenna. Bluetooth 5.0, és négy sztereó hangszóró elöl, melyek állítólag két és félszer olyan hangosan szólnak mint az előző ROG Phone-nál. Ami viszont nincs: IP védelem, vezeték nélküli töltés, és memóriabővítésre lehetőség.

rog-phone-2_3

Az Asus újdonságában az AeroActive Cooler II. hűtőrendszert találjuk. Ez négyszer csendesebb mint a ROG Phone (1) esetében és a hőmérséklete is 5 fokkal hűvösebb. A Game Lobby-nak köszönhetően minden játékhoz elmenthetünk egy profilt, ami tartalmazhatja a képfrissítést, hardver erősséget, audió beállításokat és azt is, hogy milyen színben világítson a hátlapon lévő ROG logó. A ROG Phone 2 áráról nem ejtettek szót, de megígérték, hogy a szeptemberi IFA kiállításon megtudjuk és nem fogunk majd csalódni.

Képek: GSMarena

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.