Új kisméretű okostelefon a láthatáron

Az Asus hamarosan piacra dobhatja legújabb okostelefonját, ami állítólag kompakt mérettel fog rendelkezni. Mutatjuk, hogy mit tudunk az Asus Zenfone 9 készülékről.

Az Asus nem mondható olyan nagy okostelefon gyártónak, de mégis megvetik a lábukat a piacon és évről évre újabb okostelefonokat dobnak piacra. Magyarországon leginkább a felső kategóriás készülékeiket forgalmazzák. Legutóbb az Asus Zenfone 8-as széria volt, ami megjelent itthon is.

A legújabb pletykák szerint, hamarosan megjelenhet az Asus Zenfone 9 sorozat is, ami közül az egyik tag már render képeken is megtekinthető. A termék kompakt mérettel fog rendelkezni, csak úgy, mint az előd modell, így sokak számára vonzó termék lehet. Ha megnézzük a specifikációkat, akkor mondhatjuk, hogy csúcskészülékről beszélünk.

Hardveresen egy Snapdragon 8Gen1 SoC+ fog a készülékben dolgozni, ami jelenleg a legerősebb Qualcomm lapka. A kijelzőre sem lehet majd panasz, hiszen egy 5,9 colos 120 Hz képfrissítésű Super Amoled lesz, amit a Samsung gyárt.

Az akkumulátor kapacitása a kis mérethez képest elég jó, hiszen egy 4300 mAh-es telepet kaphat majd meg, szoftveresen pedig minden bizonnyal Android 12 fog futni alapból a készüléken. Mindezek mellett a készülék még IP68-as víz és porállósággal is rendelkezni fog. Már csak az a kérdés, hogy milyen áron fog majd bemutatkozni.


Forrás