Nagyon erős kompakt okostelefon jelent meg

Az Asus a napokban hivatalosan is bemutatta a legújabb kompakt méretű okostelefonját, az Asus Zenfone 9 okostelefont. Mutatjuk, hogy mit kell tudni róla.

Az Asus az utóbbi időszakban egyre jobban odafigyel a felső kategóriás termékeire és több választási lehetőséget kínál nyújtani és olyan réseket betölteni a piacon, amit még lehet. Ilyen a kompakt méretű csúcskészülékek piaca, ugyanis ebből nem sok vásárolható meg jelenleg, ugyanis a csúcskészülékek, mind hatalmas kijelzővel rendelkeznek.

Eddig idén a legkompaktabb modell eddig ebben a szegmensben a Samsung Galaxy S22 okostelefon volt, most viszont bemutatkozott az Asus Zenfone 9-is, ami a készülék vetélytársa lehet.

Az új okostelefon hivatalos forgalmazásának a kezdete és az, hogy milyen piacokon lehet majd megvásárolni a terméket még nem ismert, egyedül azt lehet tudni, hogy a 8GB/128GB-os kiadás durván 320.000 Ft-os áron nyithat majd, ami Magyarországon még magasabb lehet.

Hardveresen a termék egy Snapdragon 8Gen1+ SoC lapkát kapott meg, ami a legerősebb a piacon. Amit még érdemes kiemelni az az IP68-as vízállóság és az, hogy a kis készülékház ellenére 4300 mAh-es a telep. A kijelző egy 5,9 colos FHD+ felbontású Super AMOLED panel, ami 120 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik. A hátlapon összesen két kamera kapott helyet, a főkamera felbontása pedig 50 MP-es.


Forrás