Ez most a 10 legerősebb Androidos okostelefon

Kicsit megkésve, de végül csak befutott a szeptemberi AnTuTu toplista. Akárcsak korábban, most is modellenként 1000 teszt alapján állították össze a rangsort, csak az időintervallum változott. 

A szeptember 1-től 30-ig tartó időszak alatt néhány új belépővel is gazdagodott a toplista és egyes mobilok rontottak vagy épp javítottak az augusztusi helyezésükön. Felbukkantak az első Snapdragon 865+ rendszerchippel szerelt készülékek is, nagy meglepetésre viszont csak a középmezőnyben végeztek.

Az iQOO 5 Pro új belépőként rögtön az első helyen nyitott, a szériatárs pedig áteshetett egy alapos optimalizáláson, mivel a korábbi 637.616-os pontszámot jóval felülmúlta, ennek ellenére maradt a második helyen. A Xiaomi Mi 10 Ultra is pontszámban felülmúlta korábbi eredményét, ez viszont már csak a harmadik helyre volt elég. A Vivo X50 Pro+ 12/256 GB-os változata egyet javítva a negyedik helyen végzett, pontszámban ez az eszköz is sokat javított az augusztusi eredményhez képest. Nincs kizárva tehát, hogy nem a mobilok lettek “jobbak” hanem az AnTuTu machinált kicsit az applikáción.

Ami viszont fura, hogy a Snapdragon 865+-szal szerelt Lenovo Legion Pro teljesítménye csak az ötödik helyre volt elég. Valószínűleg nem a mobillal van a gond, mivel a szintén Snapdragon 865+-os ROG Phone 3 is a középmezőnyben végzett, egész pontosan közvetlenül a Legion után a hatodik helyen. Úgy tűnik a Qualcomm új csúcslapkájára ráférne még egy kis optimalizálás. A Xiaomi valamiért nem tudott annyit kihozni a Black Shark 3s-ből mint mondjuk a Mi 10 Ultrából, a kínai cég legújabb gamer mobilja, 617.111 pontos átlagával a hetedik helyre került. Néhány hónapja még dobogós helyen volt az Oppo Find X2 Pro és Find X2, mára már a nyolcadik és a kilencedik helyre csúsztak vissza. A seregajtó pedig a Xiaomi Mi 10 Pro lett, ami egész jó teljesítmény egy közel fél éves mobiltól.

Annyit talán még érdemes megemlíteni, hogy ez nem a globális toplista, a rajta látható készülékek többsége egyelőre csak Kínában került forgalomba.