Ezüstérmet zsebelt be a kamerateszten a Honor 30 Pro+

Pár nappal a Honor 30 széria bemutatóját követően már tesztelte is a DxOMark a Honor 30 Pro+ kamerás képességeit. Mutatjuk mi lett a véleményük a mobilról.

Három nappal ezelőtt rántotta le a leplet legújabb csúcskészülékeiről a Honor. Idén a Huawei P40 termékcsaládhoz hasonlóan a Honor 30 sorozat is három mobillal startolt. A DxOMark szerint a kínai gyártó legutóbb bemutatott csúcskészülékei a Huawei P40 Pro és a Honor 30 Pro+ közel azonos fotós képességekkel bírnak. A Honor 30 Pro+ egyébként ugyanazt az 50 megapixeles főkamerát kapta mint amit a Huawei P40 Pro-ban is megtalálunk, csak az OIS nem fért bele keretbe. Ezen kívül a mobil hátlapján elhelyeztek még egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű kamerát valamint egy 8 megapixeles periszkópos teleobjektívet is. Az eszköz előlapján egy a bal felső sarokba pozicionált kameralyukban találjuk az előlapi kamerákat. Utóbbi kettő is elég ígéretes, mivel egy 32 megapixeles széles látószögű és egy 8 megapixeles ultra széles látószögű modult tudhat magáénak a mobil.

honor-30plus-dxo-1

Természetesen a Honor 30 Pro+ is járt a DxOMark-nál és meg kell mondani elég előkelő pontszámokat szerzett. Az összesítésben 125 pontot kapott a telefon a DxOMark-tól, ami a második helyre volt elegendő. Ezzel az Oppo Find X2 a harmadik helyre csúszott, a Huawei P40 Pro pedig továbbra is maradt az első helyen a maga 128 pontjával.

dxo-toplist

A DxOMark szerint a Honor 30 Pro+ expozíciójával és fehéregyensúlyával nem volt gond. Azonban kevés fény mellett a videófelvételek során akadtak instabilitási problémák. Ettől függetlenül persze egy átlagfelhasználónak teljes mértékben megfelelhet a Honor 30 Pro+ akár a fotós vagy a videós képességeit nézzük.