Filléres Redmi mobilok érkeznek Európába

Június végén mutatkozott be a Redmi 9A és 9C. Akkor kimondottan keveset tudtunk meg a két mobilról, nem volt például ismert a bennük lévő rendszerchip és a nemzetközi premier időpontja sem.

Azóta kiderült, hogy a MediaTek friss gamer SoC-jai kerültek a motorháztető alá. A Helio G25 és G35 egy megfizethető, belépőszintű lapka kimondottan játékra tervezve. A Redmi 9A és a Redmi 9C most Európában is megjelenik, a hivatalos fogyasztói ár az előbbi esetében 99 euró, az utóbbiért pedig 119 eurót kérnek, ami átváltva 35 és 42 ezer forintot jelent. Mindkettő kimondottan jó vételnek mondható, de a valamivel drágább 9C-nél az extra kamerák és az erősebb rendszerchip miatt nem igazán érdemes rágódni azon a pár ezresen.

A kijelző mind a két modell esetében 6,53 hüvelykes és a 720 x 1600 pixeles felbontás, valamint a 269 ppi képpontsűrűség is egyezik. Az akkumulátorok kapacitásán és a memória/tárhely méretén sem variáltak sokat, a telep 5000 milliamperórás a RAM 2 GB, a tároló pedig 32 GB mind a két eszköznél.

Ami a Redmi 9C mellett szól az a nyolcmagos, 2,3 GHz-es órajelen ketyegő Helio G35 SoC és a hátlapi kamerarendszer. Míg a 9A esetében csak egy 13 megapixeles szenzor áll rendelkezésünkre a 9C-nél ez mellé kapunk még egy 5 megapixeles makrót és egy 2 megapixeles mélységérzékelőt is. Valószínűleg heteken belül megkezdődik a két mobil értékesítése, a hazai árról egyelőre nincs információnk, gyaníthatóan itthon valamivel többet kell majd értük fizetni, mint Európa más országaiban.

Ha felkeltette érdeklődésed valamelyik készülék, részletesebben korábbi cikkünkben tudsz róla olvasni.