Galaxy S20 FE: kiderült mennyibe fog kerülni az olcsósított S20

Még idén bemutathatja a Samsung a Galaxy S20 egy olcsóbb változatát, ami a többi modellhez képes valóban olcsóbb lesz, de azért ennek is elkérik az árát.

A Samsung több éves kihagyás után tavaly próbálkozott ismételten azzal, hogy egy csúcsmobil olcsóbb változatát kiadja. A 2019-ben debütáló Galaxy S10e kitűnő hardvereinek és a többi modellhez képest jobb árának köszönhetően igen népszerű volt a felhasználók körében. Majd az idei év elején ismételten bepróbálkozott a Samsung egy Galaxy S10 Lite névre keresztelt eszközzel is, melynek eladási mutatói nem igazán ismertek. Most úgy tűnik, hogy a Galaxy S20 sorozat sem marad “olcsósított” változat nélkül.

Galaxy S10 Lite

Már korábban is lehetett hallani, hogy a Samsung hamarosan előáll a Galaxy S20 Fan Edition-nel amit eddig csak Galaxy S20 FE néven emlegettek. Az eszköz hardverspecifikációit illetően még nem sokat tudunk, a megjelenítő mérete állítólag 6,5 és 6,7 hüvelyk között lesz és ha minden igaz globálisan Snapdragon 865 lapkát fog kapni, tehát itthon is ez a processzor kerül a mobilba. Az árával kapcsolatban most a PhoneArena szellőztetett meg egy kis információt, forrásaik szerint 750 dolláros alapáron lesz elérhető, ami átszámítva 230 ezer forintot jelent mindenféle adó nélkül. Ez elsőre még így is magasnak tűnik, de sokkal olcsóbb mint jelenleg a Galaxy S20 hivatalos fogyasztói ára, azonban jóval drágább mint az S10 Lite.

Galaxy S10 Lite

A pletykák szerint ősszel futhat be a Galaxy S20 FE és szóba hozták azt is, hogy 120 Hz-es képfrissítésre lesz képes a benne lévő AMOLED kijelző, valamint IP68-as védelmet is kaphat. Hátlapján három kamerát találunk majd, ezek közül az elsődleges szenzor és az ultraszéles látó 12 megapixeles lesz, valamint magáénak tudhat még egy 8 megapixeles 3x zoomra képes kamerát is. A Samsung állítólag 5 millió Galaxy S20 FE-vel készül a startra, amit év végéig szeretnének értékesíteni.