Gamerek célkeresztben: megérkezett a Red Magic 7 és Red Magic 7 Pro

ICE 8.0 hűtőrendszerrel és Red Core 1 chippel mutatkoztak be a Nubia legújabb gamer mobiljai a Red Magic 7 és a Red Magic 7 Pro.

crypto50

Az új Red Magic 7 sorozat még nagyobb teljesítménnyel érkezik, a Pro modell esetében 135 wattos töltést kapunk. Valamint egyben ez az első olyan gamer mobil, ami kijelző alatti kamerával rendelkezik. Továbbá a Nubia bemutatta az egyedi “Red Core 1” chipet is, amely egyes játékkal kapcsolatos feladatok kezelésére szolgál.

red-magic-7-2

Az ICE 8.0 névre keresztelt továbbfejlesztetett hűtőrendszerben rejlik a 7-es sorozat igazi ereje. Ebben megtalálhatunk egy ventilátort, amely ugyanúgy 20 000 fordulat/perc sebességgel pörög, mint korábban, azonban a nubia egy olyan légcsatornát is hozzáadott a készülékhez, amely egy második légbeömlőhöz csatlakozik. Ez 35%-kal növeli a légáramlást a korábbi generációkhoz képest, és segít a chipkészletet 3ºC-kal alacsonyabb hőmérsékleten tartani, mint korábban. Ebből a javulásból 2,4ºC-ért egy grafit lapka és az új légcsatorna a felelős.

red-magic-7-1

Mindez arra összpontosít, hogy a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 a lehető leghűvösebben működjön, hogy a CPU és a GPU frekvenciája magas maradjon. A hűtésért felelős ventilátor ugyan nagyon gyorsan pörög, de nem csap nagy zajt – 28 dB. A CPU maghőmérsékletét 16ºC-kal csökkenti, és stabil teljesítményt biztosít hosszú játékmenetek során. Ha ez nem lenne elég, az új Turbo Cooler tartozék egy külső ventilátorral egészül ki, amely 17%-kal javítja a hőleadást, miközben 3 decibellel halkabb, mint a konkurens tartozékok. Mindezt természetesen RGB világítási effektekkel.

red-magic-7-9

Kijelző

Mind a Red Magic 7, mind a Pro 6,8 hüvelykes AMOLED panellel érkezett, ami 1080 x 2400 felbontást és 20:9-es képarányt kapott. A megjelenítő további konfigurációiban azonban már van eltérés, a Pro kijelzője 10 bites támogatással rendelkezik, és 700 nittel szemben 600 nittel fényesebb.

red-magic-7-3

Ennél is fontosabb, hogy érintésérzékelés sebessége 960 Hz-ig terjed, a kijelző pedig 120 Hz-es képfrissítést támogat. Érdekes módon az alapmodell alacsonyabb, 720 Hz-es érintésérzékelési sebességet kapott, de magasabb, 165 Hz-es frissítési frekvenciát kínál.

red-magic-7-7

Gaming

Az oldalt található gaming gombok érintésérzékelése 500 Hz-re javult ( ez az előző generációban 450 Hz volt), ami azt jelenti, hogy a válaszadási sebesség mindössze 7,4 ms. Ez a Red Core 1 chip egyik feladata, amely a hang- és rezgésjavítással, valamint a játékvilágítási effektekkel is foglalkozik.

red-magic-7-4

A Red Magic 7 Pro a kijelzője alá kapta az előlapi kamerát. Az alap Red Magic 7 egyszerűen a felső keretbe kapta a saját szelfikameráját. Magic Studio alkalmazás lehetővé teszi a képernyő 120 Hz-es, vezeték nélküli tükrözését. Viszont ha ez nem lenne elég, akkor a megfelelő HDMI kábellel vagy USB-C videokimenettel akár 165 Hz-es képfrissítést is elérhetünk egy kompatibilis kijelzőn.

red-magic-7-6

Mindkét telefon Red Magic 5.0 kezelőfelületet kapott, ami természetesen Android 12-re épül, néhány finomítással a válaszidők csökkentése és a teljesítmény javítása érdekében. A Red Magic Game Space segít az egyes játékokhoz az oldalt található gombok konfigurálásában, valamint a telefon teljesítményének vagy az akkumulátor kitartásának beállításában.

Akkumulátor

Ami a töltést illeti, a hűtés itt is kulcsfontosságú, hiszen a Pro modell elképesztő 135 W-os teljesítménnyel tölt, és 15 perc alatt képes teljesen feltölteni az 5000 mAh-s akkumulátorát. A ventilátor gondoskodik arról, hogy a keletkező hőt mindeközben kordában tartsa. A Red Magic 7 sem kispályás a töltést illetően, ez esetben 120W-os töltést kapunk, amely 17 perc alatt tölti fel a 4500 mAh-s akkumulátort. Egyébként mindkét telefont 165W-os USB-C töltővel szállítják, amivel nem csak a telefont, hanem egy kompatibilis gamer laptopot is tudunk tölteni.

red-magic-7-10

A Red Magic 7 Cyber Neon, Night Knight és a Deuterium Transparent Edition változatban lesz kapható. A két telefon február 17-től vált előrendelhetővé az első körben Kínában, és február 21-én (hétfőn) kezdődik a nyílt értékesítés. A globális változatokat 22-én jelentik be, ezek nyílt értékesítése március 10-én kezdődik.