Hackertámadás érte Magyarországot

Az valószínűleg mindenkinek tiszta, hogy a különböző pénzügyi intézményeket folyamatosan támadják a hackerek. A múlt héten csütörtökön is egy ilyen támadás érte hazánkat, de sokkal nagyobb mértékű és intenzitású volt mint a korábbiak. 

Múlt héten csütörtökön a Telekom rendszere nem mindennapi léptékű túlterheléses (DDOS) kibertámadást észlelt. A vállalat munkatársai délután 5 órára elhárították a behatolási kísérletet, ha fennakadás nem is igazán, de egy kis lassulás észrevehető volt Budapest bizonyos területein a Telekom hálózatában. A támadók célpontjai főként pénzügyi intézmények voltak, és a Telekom hálózatát is érintette a dolog.

A hackerek külföldi szervereken keresztül, főként Kína, Oroszország és Vietnám irányából indították a támadássorozatot. Az ügyfelek az egészből valószínűleg nem sokat észleltek, hála a gyors reakciónak és a hálózatvédelmi mechanizmusoknak. A támadás nagysága tízszerese volt az átlagosnak, ezért minden idők egyik legerősebb hackertámadásának számít, amit hazai cégek és intézmények ellen követtek el. A Magyar Telekom elmondta, hogy napi szinten több támadás is éri az országot, ezeket sikeresen el is hárítják, de rendkívül ritka az ilyen nagy volumenű támadás.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.