Hajlítható kijelzős laptopon dolgozik a Samsung

samusng

A dél-koreai cég nagy sikereket ért már el az új technológiával készülő kijelzők terén, amit a mobiltelefon eladások jól mutatnak. Most kiterjeszthetik a hajlítható kijelzővel rendelkező termékeket a laptop piacra is.

crypto50

Az eladási adatok azt mutatják, hogy a Samsung jó úton jár a hajlítható kijelzővel rendelkező készülékek gyártása terén, hiszen az augusztusban megjelenő Samsung Galaxy Z Flip 3 és Samsung Galaxy Z Fold 3 után rekord számú előrendelést könyvelhettek el. A nagy kereslet miatt a gyártósorok kapacitását meg is kellett növelniük, és e tekintetben további fejlesztések szükségesek még a jövőben is.

A dél-koreai óriás most kiterjesztené ezt a technológiát a laptopok piacára, hiszen a 2021-es SID konferencián egy Samsung Galaxy Book Fold 17 elnevezésű koncepciót mutatott be, ami a képen látható. Ez a termék a nevéből adódóan 17 colos nagyságú lehet majd.

samsung

A képen látható, hogy nagyon minimális kávákkal rendelkezhet majd a laptop, valószínűleg kijelző alá épített kamerával felszerelve. Egyelőre nem sokat lehet tudni a termékről specifikációkat illetően, viszont, ha elindul a gyártás, biztosan több információnk lesz róla.

Tavaly a Lenovo mutatott be hajlítható OLED kijelzővel rendelkező PC-t, ami 13,3 colos volt FHD felbontással. Ez a Lenovo ThinkPad X1 Fold.


Forrás