Három kamerás iPhone jöhet szeptemberben?

írta: remake

Március végén az Huawei bejelentette a világ első három hátlapi kamerájával rendelkező mobilját a P20 Pro-t. Nyugat-Európában rögtön a cég eddigi legsikeresebb készülékévé vált, de a többi régióban is elég szépen alakulnak az eladási mutatók.


A Yuanda Securities egyik elemzője, Jeff Pu szerint a kínai cég sikerét látva, állítólag az Apple-nél úgy döntöttek, hogy az egyik szeptemberben érkező iPhone is tripla kamerával fog rendelkezni. Mindig megy a vita melyik gyártó éppen kit utánoz, most a cupertinói cég léphet a Huawei nyomdokaiba. Mivel a forrás nem hivatalos, a infót erősen ajánlott pletyka szinten kezelni.Úgy hírlik maximum 5x-ös hibrid és 3x-os optikai zoomra lesz képes a masina, de az még kérdéses, hogy az egyes modulok mekkora felbontással és milyen tulajdonságokkal rendelkeznek majd. A Huawei P20 Pro esetében 40 megapixeles RGB, 20 megapixeles monokróm és 8 megapixeles telefotó szenzort kaptunk, különböző rekeszértékekkel. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Huawei csúcsmobilja a konkurenciához képest jóval barátibb árcédulát kapott, ami mindenképp pozitívum. Ez valószínűleg az Apple esetében nem játszik majd. Ezen a pletykán felbuzdulva az iDropNews készített is pár renderképet, amin a három kamerás iPhone-t láthatjuk.

Elképzelésük szerint akárcsak az iPhone X-nél, a bal sarokban, függőlegesen helyezkednek majd el a modulok az újdonságon. Kíváncsian várjuk mi lesz igaz a fenti szóbeszédből, a Huawei P20 Pro kamerás képességeit egyébként mi is leteszteltük, tudását pedig az iPhone 8 Plus-al mértük össze, a végeredmény a következő videóban láthatjátok:

forrás: gizmochina