Hasznos alkalmazások érkeznek az LG tévékre

Az LG a CES-en bejelentette, hogy az idén forgalomba kerülő OLED, QNED, és NanoCell tévékre egyaránt elérhetővé teszik a Google Stadia és a Geforce Now játékstreaming szolgáltatásokat. 

A hír valószínűleg nem lepett meg senkit sem, hiszen a Google, A Microsoft és az Nvidia is már régóta hangoztatja, hogy hamarosan egy tévé készülék, egy kontroller és egy jó minőségű internetkapcsolat elegendő lesz ahhoz, hogy a legújabb játékokkal játszhassunk. Pont az a játékstreaming lényege, hogy nem kell több százezer forintot számítógépre vagy konzolra költeni, a játék egy távoli szerveren fut, minimális késleltetési idővel.

Innen streamelhető a tartalom, persze nem csak tévére, telefonra vagy akár egy gyengébb laptopra is. Jelenleg az Geforce Now, a Stadia és a Microsoft xCloud a legismertebbek ebben a szegmensben. A Geforce Now egyik előnye, hogy már meglévő játékokkal is játszhatunk és havi szinten olcsóbb mint a másik kettő. A Stadia tavaly decemberben lett elérhető hazánkban, itt a játékokat külön kell megvenni a platformra, az ára valamivel magasabb, Pro előfizetéssel 4K felbontást és 5.1-es hangzást kínál.

Az előző kettőhöz képest a képest a Microsoft kicsit le van maradva, egyelőre csak Androidon elérhető el az xCloud, de hamarosan érkezik PC-re és iOS-re is. Arról egyelőre nincs információ, hogy az LG korábbi tévé készülékein is elérhetővé válik-e a Geforce Now és a Stadia, nyilván egyes 2020-as modelleknél meg van rá az esély.

Ezeket olvastad már?
Megérkezett a Google Stadia – játssz 4K-ban egy pizza áráért

Elérhető lett a Geforce Now iOS-re és jön a Google Stadia is

Már iOS-en is elérhető a Google Stadia