A Goolge elhozza az AAA kategóriás konzol és PC játékokat mobilra is

A keresőóriás különleges meglepetéssel érkezett a GDC-re. Kaptunk ugyanis egy kis ízelítőt a Google Stadia-ból, ami a legújabb videojátékos platform lesz. Lényege, hogy ledőljenek a határok a PC-k, konzolok és mobilok között.


A platform nem egy direkt hardverre épül, hanem a streamelt képet kapjuk meg egy távolban lévő gépről, ami a Google egyik adatközpontjában található. Ennek teljesítménye állítólag megközelíti a 11 teraflopot, tehát jó izmos masináról van szó. Érdemes megemlíteni, hogy az Xbox One X-nél 6, míg a PS4 Pro esetében 4,2 teraflopot tud a gpu.

Az onnan érkező képet pedig PC-n, okostelefonon és táblagépen is fogathatjuk és irányíthatjuk a játékot. Ha minden igaz, a Stadia képes akár 4K-ban és 60 fps-el is közvetíteni, de tervbe van a 8K/120 fps is, tehát egy gyors és stabil internetkapcsolatra mindenképp szükség lesz. A játékok irányításhoz egy speciális kontrollerre van szükség, ami WiFi-n keresztül kapcsolódik az általunk választott eszközhöz.Az Ubisoft és az id Software játékait (először a Doom Eternal és az Assassin’s Creed Odyssey-t) biztosan játszhatjuk majd a Stadián keresztül és a Google egy saját fejlesztőcsapatot is összehozott, hogy saját tartalmak készüljenek a platformhoz. Idén első körben az USA-ban majd Kanadában és az Egyesült Királyságban indul útjára a szolgáltatás, ezt követően Európa is sorra kerül. Az árról nem esett szó, további részletek májusban a Google I / O konferencián varhatóak.

forrás: theverge

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.