Holnapután megjelenik a Xiaomi 13 széria

A kínai vállalat már régóta pletykált sorozata holnapután hivatalosan is végre bemutatkozhat a kínai piacon, mi pedig mutatjuk, hogy mit tudunk eddig a készülékekről.

A Xiaomi 13 sorozatról már hónapok óta érkeznek a szivárgások, most viszont végre elérkeztünk oda, hogy hivatalosan is megjelenjenek a termékek.

Az első hivatalos bemutatási dátum december 1-re esett volna, viszont ahogyan azt megírtuk nektek, egy haláleset miatt tolódott a bemutató s úgy tűnik, hogy vasárnap, azaz december 11-én 19 órakor megtörténhet végre a bemutatás.

A forrás szerint kicsit furcsa, hogy vasárnapra tették a bemutatót, de valószínűleg már nem akarták húzni az eseményt, így is a tervezettnél később kerülnek piacra a termékek.

Első körben egy jó ideig biztosan csak a kínai piacon lesznek elérhetőek a készülékek, utána viszont globális megjelenésre is számíthatunk. Sajnos az árazás egyelőre még nem ismert, de úgy is csak kiindulási alapként szolgálhat nekünk, ugyanis itt biztosan drágábbak lesznek, mint a nyitóár.

Mindegyik kiadás a legújabb Snapdragon 8Gen2 SoC processzort fogja megkapni, maximum 12 GB RAM és 512 GB belső tárhely társaságában. A kijelző is minden esetben OLED panel, lesz. Kamerák tekintetében a Pro verzió komolyabb képességekkel fog rendelkezni, de a Leica lencse mindegyik terméken adott lesz, ami sokaknak vonzóvá teheti majd a készülékeket.


Forrás