Rugalmas, megnagyobbítható kijelzőt kaphat a Galaxy S11

Kevesebb mint egy hónap van hátra a Galaxy Note 10 széria augusztus 7-én tartandó bemutatójáig. Valószínűleg ezen a napon kiderül az is, hogy a Fold mikortól kerülhet újra piacra és talán a Galaxy Watch Active 2-vel is megismerkedhetünk. Ezt követően már teljes mértékben a Galaxy S11-re fókuszálhat a Samsung.


A Galaxy S sorozat dizájnján évről-évre változtatnak, van amikor csak minimálisat, de azért két évente teljesen megújul a külső. Nincs kizárva, hogy jövőre igencsak meglepődünk majd, legalábbis ha dél-koreai cég felhasználja azt a szabadalmat amit a májusban hagyott jóvá a KIPO.Samsung_szabadalom_

Ezen egy elég futurisztikus készülék látható, ami remek példája annak, hogy a kijelző megnagyobbítására jóval könnyebben kivitelezhető megoldások is vannak. Persze az is benne van a pakliban, hogy a képeken lévő mobil kereskedelmi forgalomba soha nem fog kerülni vagy nem is a Galaxy S11-nél, hanem egy másik eszköznél találkozhatunk majd ezzel a kialakítással.akár_ezt_a_dizájnt_is_kaphatja_a_Galaxy_S11

Ettől függetlenül most a külföldi tech portáloknál nagyon felkapottak lettek a szabadalomról kiszivárogtatott képek, és a LetsGoDigital által készített renderek, máris Galaxy S11 néven emlegetik a rajuk lévő masinát. Mivel a védjegy mellé különösebb leírás nem társul, így csak a képekre hagyatkozhatunk.

Úgy tűnik egy mechanikus, sínszerű szerkezet segítségével a mobil képernyőjét a kétszeresére lehet majd növelni. Ehhez egy speciális kijelzőt használnak, aminek egyik fele alapesetben az eszköz házában tárolódna. Valószínűleg valamilyen sínben mozogna a panel, ennek a kerete szintén mozog, így a megjelenítő védve van a külső hatások ellen. Por, egyéb szennyeződés nem kerülhet alá és jóval kevesebb erőhatásnak van kitéve mint mondjuk a Galaxy Fold nagyobbik képernyője.

A kijelző egyik felén lévő kameralyukból egyértelmű, hogy az a felület nem tud mozogni, csak a jobboldali részt lehet megnagyobbítani. Korábban már láthattunk olyan szabadalmakat is ahol hasonlós sínes módszerrel mindkét irányba lehetett növelni a megjelenítő méretét. Technikailag ez annál jóval egyszerűbb megoldásnak tűnik és a ház sem lesz túlságosan vastag.

A vázlatok alapján a hátlapon legalább három kamera lenne, az előlapra pedig két szenzor és a beszédhangszóró kerülhet. Bár utóbbira már van sokkal jobb megoldás is, de a hajlékony OLED paneleknél még nem tudják a piezoelektromos kerámialemez által generált hangot továbbítani a kijelző felé úgy, hogy annak rezegtetésével gyakorlatilag a képernyőn keresztül halljuk amit a másik fél mond.Samsung_galaxy_S11_koncepció

Jóval nagyobb az esélye annak, hogy ezt a dizájnt inkább a Galaxy Fold széria valamelyik tagja hozza el nekünk. A Galaxy S mobilok azért már évek óta “megszokott” kialakítással és formavilággal szoktak érkezni. Nem hinném, hogy ezen változtatni fog a Samsung egy darabig.

1 hozzászólás

Comments are closed.